Igazi bébi bumm a páviánok dombján - Tíz kis állat is született
Igazi bébi bumm a páviánok dombján - Tíz kis állat is született

A páviánok dombja, ahol mindig zajlik az élet.

A Nyíregyházi Állatpark páviáncsapata az ország legnagyobb hordája, hiszen 50 felnőtt egyedet és számtalan utódot mutat be a park, az Afrika panorámát megjelenítő kifutórendszerében, ahol egy hatalmas dombon lehet meglesni mindennapjaikat.

A kifutórendszerben most igazi bébi bumm van, hiszen 10 kis állat is született, akiknek az apja csapaton belül ugyanaz, hiszen ez a faj háremekben él, s csak a basák párosodhatnak a nőstényekkel.

A kifutóban több háremet is meglehet figyelni, akik biztos távolságból figyelik egymást, s sosem vegyülnek. A háremurakat játszi könnyedséggel meg lehet különböztetni, hiszen nem csak kétszer nagyobbak a nőstényektől, de vállukat hosszú vastag ezüstös szőrköpeny borítja és tekintélyes szemfogakkal rendelkeznek (imitált ásítással ezt mutogatva fitogtatják erejüket)

A most született kölykök a felnőttektől eltérően egész sötét szőrűek s vagy anyjuk hasán/hátán csimpaszkodnak, vagy „egy faroknyi" távolságra felfedezik a  világot. (Anyjuk minden esetben fogja utóda farkát s nem engedi messzebbre)

Nyíregyházi Állatpark