Ifjúsági kategóriában a házigazdák taroltak

Szombaton Vásárosnamény-Vitkán, a sportpályán rendezték meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség, valamint Vásárosnamény Önkormányzata szervezésében a megyei önkormányzati-, önkéntes- és létesítményi tűzoltóversenyt.


A megnyitón, a résztvevőket köszöntötte Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője, valamint Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, aki külön kiemelte, hogy idén a Vásárosnaményi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 90. évfordulóját ünnepli, ezért is megtiszteltetés volt számukra, hogy idén itt rendezhették meg a hagyományos viadalt.

Összesen 48 csapat, több mint négyszáz versenyzője a kismotorfecskendő szerelés mellett a váltófutásban mérte össze tudását több kategóriában a szombati versenyen.

Az eredményhirdetésen, Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mellett, Dombrády László nyá. tű. ezredes, a megyei tűzoltó szövetség elnöke díjazta a legjobbakat. A szervezők megköszönték a házigazda, Vásárosnamény polgármesterének, Filep Sándornak a versenyhez nyújtott együttműködést is.

A gyermek lány 1300 literes szivattyú kategóriában a tiszavasvári önkéntesek, míg a fiúknál az ibrányi önkéntesek bizonyultak a legjobbaknak, az ifjúsági kategóriában mindkét nemnél a vásárosnaményi önkéntesek taroltak, a felnőtteknél szintén Tiszavasvári a férfi és a női címben is az első helyen végzett. A 800 literes kismotorfecskendő kategóriában az ibrányi ifjúsági és a felnőtt férfi csapat hódította el a legjobb címet, míg a létesítményi tűzoltók közül az Electrolux csapata bizonyult a legjobbnak. A Rosenbauer Fox fecskendő szerelésnél a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók voltak a leggyorsabbak.


Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság