Idősügyi Tanács – A Sóstói Múzeumfaluban lesz az Idősek világnapi rendezvény
Fotó: Szarka Lajos

A nyíregyházi önkormányzat évek óta kiemelt figyelmet fordít a szépkorú korosztályra. Az idei évben is különleges programmal és ajándékcsomaggal készülnek az Idősek Világnapjára, ennek részleteit vitatták meg az Idősügyi Tanács ülésén, a városháza Bencs termében.

 

Ebben az évben is szerveznek programot a szépkorúak számára az Idősek Világnapja alkalmából – ennek részleteit vitatták meg kedden délelőtt az Idősügyi Tanács tagjai a városháza Bencs termében. Az idei évben szeptember 29-e az időpont, az esőnap pedig október 2-a. A program ezúttal is ingyenes lesz, az önkormányzat ezzel, és ajándékcsomaggal szeretné megajándékozni a nyíregyházi szépkorúakat az Idősek Világnapja alkalmából.

Új helyszín

– Megpróbálunk az Idősek Világnapja alkalmából mindig egy olyan gesztust gyakorolni a nyugdíjasok, szépkorúak felé, amely napon jól érzik magukat. Az elmúlt években a Nyíregyházi Állatparkban volt az Idősek Világnapja, ahova ingyen mehettek be, szétnézhettek, kaptak egy kis ajándékot az önkormányzattól. Az Idősügyi Tanácsnak ebben az évben más kérése volt, így idén a Sóstói Múzeumfaluban rendezzük ezt az eseményt, és szintén ingyenes lesz. Olyan programokat igyekeznek összeállítani, amelyen jól érezhetik magukat. Az önkormányzatnak fontos, hogy aki már a munka világából többé-kevésbé kikerült és Nyíregyházán élő nyugdíjas, ezen a napon mindenképpen jól érezze magát – emelte ki dr. Ulrich Attila.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Ebből az alkalomból – a világnaphoz közel eső időpontban – a nyíregyházi önkormányzat évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy valamilyen közösségépítő programot szervezzen részükre.

Különleges programok

– A mai napon készülünk fel igazán, gyakorlatiasan az Idősek Világnapjára, ami idén a Sóstói Múzeumfaluban lesz, és egy sétát jelent. Itt van velünk Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a skanzen igazgatója, ő adja elő, milyen kínálattal várja az időseket. Mi is várjuk ezt a napot, az új helyszínt, hiszen a falumúzeum gyönyörűen rendbe van téve, nagyon sok szép, új lehetőség van benne, így most ide szerveztük az Idősek Világnapjának sétáját – mondta el Telepóczkyné Farkas Márta, az Idősügyi Tanács titkára.

Az Idősügyi Tanács ülésén Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a Sóstói Múzeumfalu területi múzeumigazgatója elmondta, szeretettel várják a szépkorúakat a skanzenbe, különleges programokkal készülnek, többek között lesz szövésbemutató, a résztvevők pedig bejárhatják a falusi portákat.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20230829