Idős-ellátással foglalkozó intézmények munkatársai találkoztak Nyíregyházán

Szilvásiné Bojda Márta, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója elmondta:

Ez nemcsak egy konferencia, hanem műhelymunka! Interakciók vannak a jelenlévő igazgatásban, vezetésben dolgozók és a felettes szerveink, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakemberei között. Közvetlenül találkoznak és közvetlenül beszélhetik meg a felmerülő helyzeteket, problémákat, amik az idős és demens ellátás területén jelentkeznek. A jelenlegi témák az emberi méltóság, az idős-ellátás, az emberi jogok, az idősek jogai, a bentlakásos intézményekben élő idős emberek jogai és méltósággal történő ápolásuk.

Az Észak-alföldi régió területén működő, idős ellátással foglalkozó intézmények vezetői, munkatársai találkoztak Nyíregyházán, az Esélycentrumban.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztályának mb. főosztályvezetője a műhelymunkán hangsúlyozta, 2016-ban a módszertani feladatellátás újragondolása után fogalmazódott meg a szakma legújabb, fontos célja. Ráczné Németh Teodóra kiemelte:

A szakmával, a szakmai megvalósításban dolgozó munkatársakkal egy naprakész, aktualitásokra fókuszáló, kölcsönös információcserén alapuló kapcsolat kialakítása és hosszú távú fenntartása lényegesen meghatározó! Én azt gondolom, hogy ezek a műhelymunkák az elsődleges színterei ennek.

A rendezvényen elhangzott, városunkban mintegy 20 ezer nyugdíjas korú él. Közülük kétezren vannak a Szociális Gondozási Központ látókörében – van, aki saját otthonában él, de az ellátásokat, szolgáltatásokat igénybe veszi, többségük pedig bentlakásos intézményben él.

 

Dér Vivien