Idő előtt elkészül a Csaló közi körforgalom

A tervezettől hamarabb, az iskolakezdésre elkészül a Korányi utcán a Csaló közi körforgalom. A több mint 275 milliós beruházásnak szeptember végére ígérték a befejezését, ezzel szemben a következő héten már használhatják a fél körforgalmat az autósok.

 

Hosszú egyeztetés, lakossági fórumok után indult június második felében a Csaló közi körforgalom építése. A kivitelező KE-VÍZ 21 Zrt. a szakkivitelezőkkel és alvállalkozókkal olyan sikeres egyeztetéseket vezetett, hogy minden a tervek szerint alakul. Olyannyira, hogy a vállalt szeptember végi határidő előtt, az iskolakezdésre helyreáll a közlekedés.  

Ahogy Tamás Ádám, a KE-VÍZ 21 Zrt. projektvezető-helyettese fogalmazott: „A közműkiváltásokkal a mai napon végzünk. A gáz élőre-kötés történik, onnantól kezdve közművekkel nem kell foglalkoznunk. Közvilágítási kandelábereket fogunk elhelyezni, de ez már szegélyen kívüli feladat, úgyhogy ez az útépítésben minket nem korlátoz.”

Továbbra is egy nyomvonalon, váltakozó irányban halad a forgalom. A tervek szerint augusztus 18-án átterelik a közlekedést a körforgalom elkészült felére, hasonlóan jelzőlámpás, váltakozó irányú haladás mellett.

„Utána elkezdjük felbontani a meglévő nyomvonalat, amivel a 24-ei héten fogunk végezni. 28-án, 29-én mind a két irány aszfalt alatt lesz. Szeretnénk szeptember 1-jén, ahogy az iskola kezdődik, visszaadni a kétirányú forgalomnak a körforgalmat, de a Csaló köz két ága ugyanúgy lezárás alatt marad” – folytatta a szakember.

A Család utcán két körforgalom is épült, szintén a KE-VÍZ, illetve a Strabag kivitelezésében. Gyakorlatilag átvették már a közlekedők, csupán néhány apró munka, illetve a hivatalos műszaki átadások maradtak a következő hetekre. Óvatosan, figyelmesen vezessenek az említett szakaszon, a busszal közlekedők pedig jó, ha tudják, hogy kis időre még az ideiglenes buszmegállókat kell használniuk.