Idén már 13. alkalommal adják át Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Prima Díjat

A VOSZ megyei szervezete fontosnak tartja, hogy az országos Prima Primissima Díj mellett a megyebeli, kiemelkedő tevékenységet végző személyek munkáját is elismerjék. Prima Díjban hárman részesülnek, emellett különdíjat is átadnak.


Az országos Prima Primissima Díjhoz kötődve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2006 óta díjazzák az irodalom, a tudomány, a kultúra, az építészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végző személyeket. A VOSZ megyei szervezete összeállította idei jelöltlistáját, a 10 jelölt közül hárman vehetnek át megyei Prima Díjat. Az elismerést, és az ezzel járó 1 millió forintot a megyében már 13. alkalommal adják át.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Prima Díj jelöltje ebben az évben Magyar Irodalom kategóriában Dr. Kováts Judit író, Magyar Színház- és Filmművészet kategóriában Rák Zoltán színművész, Magyar Képzőművészet kategóriában Pál Ágnes mandalafestő, Magyar Tudomány kategóriában Dr. Fábián Gergely főiskolai tanár, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Sallai József testnevelőtanár, Magyar Építészet és Építőművészet kategóriában Szabolcsiné Rezsőfi Ágnes építész, Magyar Sajtó kategóriában Dankó László újságíró, Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában Nagy Csaba tárogatóművész, Magyar Zeneművészet kategóriában Kazár Ticiána művésztanár, Magyar Sport kategóriában pedig Rózsa Gábor karateedző. A három Prima Díj mellett egy különdíjat is átadnak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Prima Díj átadó ünnepségét november 9-ikén tartják meg a megyeháza dísztermében.

 

Szoboszlai Tibor