Idén is meghirdette az OFA a Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázatot! Még lehet jelentkezni!

Az OFA, azaz az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. idén is meghirdette a Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázatot. Az elismerés értékeli és erősíti a fenntartható társadalmi vállalkozások piaci jelenlétét és szerepét, hogy azok mielőbb a for-profit szféra megbízható partnereivé váljanak.


Dr. Karakó László, az OFA ügyvezető igazgatója elmondta:

Az elismerés mindig kell! Amikor elismerik valakinek a munkáját, akár anyagiakkal, akár egy ilyen díjjal, véleményem szerint jó példaként szolgál, másrészt pedig inspirálja a foglalkoztatókat.

A pályázat célja, hogy elismerjék azokat a társadalmi vállalkozásokat, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal sikerrel vesznek részt a helyi közösség szükségleteinek kielégítésében, többek között a munkanélküliség felszámolásában. Legutóbb a vásárosnaményi FIX Szociális Szövetkezet nyerte el a Legjobb termék-előállító társadalmi vállalkozás címet. Kovács László, a FIX elnöke kiemelte:

A FIX Szociális Szövetkezet kerámiát gyárt – mi már 3-4 évvel ezelőtt elkezdtünk kézműves technológiával, manufakturálisan kerámiákat gyártani. Használati- és dísztárgyakat, valamint egyéb kerámia kiegészítőket gyártunk és úgy gondoltuk, hogy most már megérett arra mind a termék, mind a Szociális Szövetkezetünk, hogy megmérettessük magunkat. Hatalmas elismerés volt számunkra, hogy tavaly, az első megmérettetésen rögtön elhoztuk az első helyezést is.

Négy kategóriában hirdették meg az idei Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázatot. A Legjobb termék-előállító, a Legjobb szolgáltató és a Legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozást is keresik, valamint a Társadalmi vállalkozások felelős támogatója címre is keresik a legmegfelelőbb pályázót. Az első három kategóriára – a kiírásban meghatározott feltételek mellett – nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek, alapítványok, egyesületek és egyházi szervezetek nyújthatnak be pályázatot. A jelentkezések beküldésének határideje október 15-e, 12 óra. A pályázatokat e-mailen keresztül lehet eljuttatni az OFÁ-hoz.


Dér Vivien