Idén 5. alkalommal startol a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat

A tavalyi évben több ezren mozdultak meg, az önkormányzat azt reméli, idén még többen használják ki az ingyenes programokat. Nem csak a mozogni vágyó felnőttekre gondoltak, lesznek gyermekeknek és szépkorúaknak is foglalkozások.


A csontritkulást, valamint esést megelőző gyakorlatok is várják az időseket. Az esések legsúlyosabb szövődményei a csípő-, kar-és gerinctörések. A szakoktatók megmutatják, milyen gyakorlatokkal lehet elkerülni sérüléseket.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A gyermekeknek szintén tartanak zenés tornákat, zumba órákat és atlétikai verseny is várja őket. Hornyák Enikő sportreferens ismertette:

A Mozdulj Nyíregyháza sokak számára már ismert fogalom hiszen 2013 májusától töretlen népszerűséggel várja a mozogni vágyókat. Visszagondolva ugye több mint 5 évvel ezelőtt a stadionból indultunk ki, egy ilyen 25-30 fős maroknyi csapat hamar kinőtte ott a kisméretű műfüves pályát és egyre nagyobb igény jelentkezett, hogy a lakossági gimnasztika ami ugye nálunk zumba szinten indult el. Más foglalkozásokat is szervezünk, 2013 őszétől már a polgármester úr támogatásával elindult egy olyan program ami mára már több mint 5 év alatt heti 26 foglalkozással 16 helyszínen várja a mozogni vágyókat.

A tavalyi Mozdulj Nyíregyháza program keretében eljött Rubint Réka, Béres Alexandra és Katus Attila is edzést tartani. A fitt események keretében újra találkozhatunk a fitnesz gurukkal is. A gerinctorna az új szezonban is fontos elem lesz. A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A gerinc megfelelő terhelésével elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást. Minden edzést képzett oktatók tartanak, a rendezvény programjai ingyenesen látogathatók.

 

Horváth Kíra