Idei első hazai mérkőzéseit játszották az AQUA SE Országos csapatai

Hazai környezetben folytatódott az Országos Utánpótlás bajnokság az A2 osztály Keleti csoportjában. Az AQUA SE Nyíregyháza csapata a csoportban erősnek számító Ceglédi VSE-t látta vendégül az Nyíregyházi Városi Uszodában.

- A gyermek csapat a múlt hetinél kissé bátrabb támadó játékkal szenvedett ismét vereséget. Megvolt a lehetőségünk egy tisztes eredmény elérésére. Adódtak lehetőségeink, de elhamarkodott döntések miatt ezek a helyzetek rendre kimaradtak. Ugyanakkor voltak ügyes megoldásaink. Továbbra is alapvető – egyben a végeredményt is döntően meghatározó – feladatunk, hogy a védekezésben, és a passzokban ne kövessünk el elemi hibákat. A bajnokság 4 kiemelkedő csapata közül kettőn túl vagyunk. A gyermek csapat ezen a játéknapon bátrabb támadó játékot mutatott azonban nem sikerült a bravúr. Töretlenül készülünk a következő ellenfelekre. Gratulálok a Ceglédieknek - mondta Éder Zsolt a gyermek csapat edzője.

A serdülőknél az első félidőre még egy gólos előnnyel mehettek a hazaiak, azonban a végjátékot a ceglédiek bírták jobban és így 13-9-es vereséget szenvedtek a nyíregyházi serdülők. Az ifjúsági mérkőzéssel zárult a forduló, ahol a mérkőzés vége 14-5 lett a vendégeknek.

- Azt gondolom van feladatunk bőven. A védekezésünket nagyon gyorsan rendbe kell raknunk az ifiknél és a serdülőknél is. Tíz gól alatt kell tartanunk a következőkben az ellenfeleinket. A támadó játékunk is elég döcögős. Igaz, most több gólt lőtt a serdülő csapat mint múlthéten, azonban az ifi meccsen nem igazán jöttek össze a dolgok. Ki kell javítani ezeket a hibáinkat. Dolgozunk és készülünk az Oázis elleni mérkőzésünkre. - mondta Hatvani Péter a serdülő/ifi csapat edzője.

Vasárnap Budapestre utaznak a nyíregyházi vízilabdások ahol az OÁZIS csapata lesz az ellenfél.


Eredmények:
Serdülő:
AQUA SE Nyíregyháza - Ceglédi VSE 9 – 13 (4-3, 1-1, 2-4, 2-5)

Góllövő: Virág Botond 3, Dorogi L. 3, Székely Á. 2, Tolnai D.

Gyermek:
AQUA SE Nyíregyháza - Ceglédi VSE 5 – 22 (1-6, 1-3, 0-7, 3-6)

Góllövő: Himics P. 2, Maczkó M. 2, Kusnyér Á. 1

Ifjúsági:
AQUA SE Nyíregyháza - Ceglédi VSE 5 – 14 (1-3, 1-4, 1-2, 2-5)

Góllövő: Székely Á., Galambvári G., Radóczi B., Kun B., Pelle L.