Idegenben a Szpari - Budafokra utazik a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus

A hétvégi találkozóra készül a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a Budafok ellen lép pályára idegenben, és érdekesnek ígérkezik a meccs. A házigazda ugyanis az elmúlt fordulókban mindig betalált, míg a Szpari négy meccs óta nem kapott gólt. Zoran Spisljak a csapat saját játékával foglalkozik, és szeretné, ha a jó védekezés mellett támadásban hatékonyabb lenne az együttes.

- Nekünk fontosabb a saját játékunk, hogy szervezettek legyünk, és formálódjon az a karakter, melyet szeretnénk látni a jövőben a csapattól. A védekezésben továbbra is fontos lesz a stabilitás, elől pedig pontosabbnak kell lennünk a támadásoknál - mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

A vezetőedző nem számíthat ezúttal az eltiltott Kártik Bálintra, a beteg Starosta Dávidra és a kézsérülést szenvedő Pejovic Danilóra. Utóbbit pénteken meg is kell operálni. Gulyás Máté bízik abban, hogy folytatja veretlenségi sorozatát a csapat.

- Ez az utolsó négy mérkőzés jól sikerült, összeállt a csapat. Most két játékos ugyan kiesik, de ez nem okozhat gondot, elég erős a keretünk. Nehéz mérkőzésre számítok, de ha olyan szervezetten védekezünk mint az elmúlt meccseken és támadásban is javulunk egy kicsit, akkor győzhetünk. Ez a cél - mondta Gulyás Máté játékos.

A vasárnapi ellenfél négy ponttal szerzett eddig kevesebbet a Nyíregyházánál, és a 13. helyen áll. Pölöskey Pétert a Spartacus szurkolók is jól ismerhetik, mivel játszott a csapatban. Ősszel a Szpari győzött két góllal. Legutóbbi két meccsét megnyerte a BMTE, előbb a Békéscsabát győzték le 2-1-re, vasárnap pedig a Mosonmagyaróvár vendégeként diadalmaskodtak. A hétvégi bajnoki meccset Budapesten, a BMTE pályán rendezik, 17 órától.