Idegenbeli győzelem - Mezőkeresztesen nyert a Kölcsey DSE kézilabda együttese

Mezőkeresztes VSE–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 21–36 (9–17)

Mezőkeresztes, 150 néző

Jv.: Bús, Szuromi.

Kölcsey: Torkos H. – Papp A. 7, dr. Tilki A. 2, Kelemen G., Márkus G. 4, Gyimesi L. 2, Hruska Zs. 3. Csere: Varga F., Csikós B. (kapusok), Silye V. 6/2, Hrabina I. 8/5, Katona K. 3, Tóth G. 1, Katona B. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 9/9, illetve 7/7.

A győzelem igényével lépett pályára utolsó idegenbeli bajnokiján a Kölcsey DSE. A nyíregyháziak tudták, ha az élmezőnyben akarnak maradni, nyerniük kell Mezőkeresztesen. Nem a legjobban kezdődött a találkozó, a 2. perc végén Kelemen Grétát lekönyökölték, percekig padlón maradt és nem is tudott a továbbiakban játszani. Ez azonban semmi törést nem okozott, jól reagálták le a mieink az eseményt, a helyére lépők remekül vették át szerepét.

- Igen hatékonyan működött a már Vitka elleni rangadón is összeállt védekezésünk, elől pedig szép gólokkal fokozatosan növeltük a különbséget: 10. perc: 4-7, 20. perc: 6-13, és félidőre már minden lényeges kérdés eldőlt: 9-17, ide! Ment minden, mint a karikacsapás, a cserék is sokat hozzátettek, mondhatni ezúttal nem volt gyenge pontunk. Igényes, precíz játékunkra jellemző, hogy soha nem látott kisszámú eladott labdánk volt, egész meccsen mindössze három! A kemény, határozott védekezés és a kreatív támadójáték eredménye a nagy gólkülönbségű győzelem, de talán ennél is fontosabb, a CSAPAT hihetelen koncentrált, megalkuvást nem tűrő játéka. Sikerünkkel előreléptünk a 3. helyre, mindössze egy pontra vagyunk az éllovastól! Torkos 14 védéssel szomorította a borsodiakat, de Varga is ziccereket fogott. Papp Andi régen látott remek játékot nyújtott, Hrabina sérülten is ontotta a gólokat, Tilki betörései életveszélyesek voltak, Katona K., Silye, Gyimesi és Hruska remekül kézilabdázott, Márkus hibátlanul értékesítette helyzeteit, a már 15 éves Tóth Gréta góllal koronázta meg teljesítményét, mint említettem, nem volt gyenge pontunk! Szép munka volt, vasárnap a zárófordulóban folytatjuk a Böszörmény elleni rangadón, szeretnénk szépen búcsúzni az őszi idénytől és megőrizni előkelő helyünket a tabellán - mondta Hadobás István edző.