I. Nyíregyháza Rally – A vasárnapi szervizparkban mondták

Turán Frigyes: „Alapvetően jól alakult számunkra az első kör, jelenleg vezetjük a napi értékelést. Én úgy érzem, ugyanazt hozom, amit szombaton, semmivel sem megyek gyorsabban. Nem foglalkozunk Hadik Andris eredményeivel, egyszerűen csak próbálunk a maximumon menni. A vasárnapi első gyorsaságin elkövettem egy kis hibát, kétszer lecsúsztam a mezőre, amivel jó néhány másodpercet veszítettünk. A hátralévő három szakaszon próbálunk majd gyorsan menni, nagyon izgalmas lesz. Sajnos az erdőbényei szakasz a power stage ott Hadik Andris gyorsabb volt, ez még izgalmassá teszi majd a hajrát. Elképesztően szoros a csata, de így jó a bajnokság.”

Hadik András: „Nyugodtan, a saját tempónkban autózunk, és van még ugye három gyorsasági, amelyeken megpróbálunk gyorsulni, aztán majd meglátjuk, ki nevet a végén. Ezen a harminc gyorsasági kilométeren sok múlik, úgyhogy próbálunk a lehető legjobban koncentrálni.”

Vincze Ferenc: „A délelőtti gumiválasztás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, azért döntöttünk az intermediate mellett, mert azt hallottuk, hogy vizesek az utak. Vizesek is voltak, csak nem a gyorsaságin, hanem az etapon. De mindegy is, mert a versenyünk valójában már tegnap elúszott, a világot már semmiképpen sem tudjuk megváltani, de szeretnénk célba érni.”

Kazár Miklós: „Puha gumival mentünk ki az első körre, ami nem volt rossz választás, de a közepes talán még jobb lett volna. Se előre, se hátra nem kell nézegetnünk, valójában egy hatalmas űrben megyünk. De jól érezzük magunkat, nevetünk sokat, amit lehet elvállalunk, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a vége. A mai egy nagyon szép nap eddig – rengeteg néző van a pályák szélén, amit nagyon jó látni.”

Ifj. Érdi Tibor: „Nagyon jó érzés, hogy zeng az erdő, amikor szélesebben fordulunk egy-egy kanyarban, meg az is, hogy itthon vagyunk, és a nézők küldözgetik a videókat. Sok az újdonság ezen a versenyen: először megyünk aszfalton ezen az autóval, először Kovács Szabival, akivel a múlt hét szombaton egy tesztversenyen ültünk össze, illetve a pályabejáráson volt olyan gyorsasági szakasz, amelyen csak kétszer tudtunk menni. Ez nem kevés hátrány, ehhez képest jöttünk abszolút második-harmadik időket, de van hova fejlődnünk, azt látom.”

 

Forrás: Facebook / Nyíregyháza Rally

Fotó: MNASZ / Szabó-Jilek Ádám