Húsz gól a Miskolcnak
Jól szerepel a bajnokságban az AQUA SE vízilabdacsapata.

Az Országos Bajnokság gyermek korosztálya már a tavaszi szezon mérkőzéseit játsza. 21-én a Kecskemét ellen hazai medencében kezdett az AQUA SE Nyíregyháza és volt miért visszavágni, hiszen ősszel Kecskeméten 5 góllal bizonyult jobbnak a KESI. Alaposan bekezdett a nyíregyházi csapat, kemény védekezéssel, illetve Molnár Kristóf és Spák Csanád góljaival fokozatosan megtört a KESI és a félidőben már 9–3-ra vezetett az AQUA. A második félidőre kicsit kiengedve, de magabiztosan nyert az AQUA SE Nyíregyháza, ezzel megkezdve felzárkózását az élmezőnyhöz.

Kántor Gábor edző: – Jó iramú mérkőzés volt, az elején pontosan használtuk ki helyzeteinket, ami el is döntötte a meccset.

AQUA SE Nyíregyháza–Kecskeméti Sportiskola 12–9 (4–1, 5–2, 1–3, 2–3)
Gólok: Molnár Kristóf 4, Spák Csanád 4, Pethe István 2, Lamos Balázs, Vetési Szabolcs.

Ezen a hétvégén a Miskolc vendégszerepelt a sóstói medencében.
Az őszi mérkőzésen Miskolcon is nyerni tudott – ha nem is könnyen – az AQUA, így a győzelem kötelező volt hazai pályán. Meg is tettek mindent a nyíregyházi fiúk, hogy a közönség ne unatkozzon. Az első gólt még az MVLC szerezte, amire az AQUA 10-zel válaszolt és most a múlt heti második félidei kiengedés is elmarad. Molnár Kristóf, Cserpák Zalán egyaránt 4 gólig jutott, de kiemelkedően játszott Pethe István is, aki most inkább a védekezés szervezésével vette ki részét a csatából. A vége 20–3-as nyíregyházi siker lett.
A tabellán az AQUA SE Nyíregyháza jelenleg 18 ponttal négyes holtversenyben áll, csak a Vác és a HVSC gyűjtött több pontot.

Kántor Gábor edző: – Ha ezt a játékot tudjuk sorozatban nyújtani, akkor mindenkinek számolnia kell velünk, akárhol is játszunk. Köszönöm a játékosaimnak a hozzáállást és akarást, dolgozunk tovább a célunk eléréséért.

AQUA SE Nyíregyháza–MVLC 20–3 (6–1, 3–0, 5–2, 6–0)
Gólok: Cserpák Zalán 4, Molnár Kristóf 4, Szanics Gergely 3, Kedves Iván 2, Lamos Balázs 2, Pethe István 2, Spák Csanád 2, Gura Zsombor.

Március 13-án 13 órától ismét hazai medencében, az MTK ellen lép pályára az AQUA.


 BEMUTATKOZTAK A LEGKISEBBEK IS!

Szombaton Vácott játszotta első bajnoki mérkőzését az AQUA SE Nyíregyháza Gyerek V. „Baby” csapata, és ragyogó két győzelemmel mutatkozott be a közönségnek. A 2005-ben és később született gyerekek első szárnypróbálgatásait siker övezte, előbb a Zemplén, később a Göd együttesét is verte. Kiemelkedőt nyújtott Iván Dominik.
Másnap ugyanez a korosztály Gyöngyösön találkozott, hogy aztán az AQUA könnyed ujjgyakorlattal elintézze a házigazda Gyöngyöst, majd egy kiváló mérkőzésen döntetlent játszon a rendkívüli MVLC csapatával. Iván Dominik ma is remek volt, de jól védett Pelle Levente és a mezőnyben hasznosan játszott Galambvári Gergely is.

Gazsovits Zoltán edző: – Nagyon ügyesek voltak a fiúk, persze sokat kell még gyakorolni, de ezek a tornák megmutatják, hogy jó úton haladunk.