Húsvétkor is vár a Nyíregyházi Állatpark! – Orrszarvú bébi, makik és kecskegidák
Megannyi élmény és látnivaló vár!

Akik jártak már a Nyíregyházi Állatparkban, azok nem csodálkoznak azon, hogy az újdonságoknak se szeri se száma. Magyarország talán legimpozánsabb állatgyűjteménye nem csak attól érdekes, hogy több mint 500 faj 5000 képviselőjét látjuk, hanem hogy egy 35 hektáros tölgyerdőben található. A tavaszi időszakban lombosodó fák, a varázslatos hangulatot árasztó Sóstói-erdőben megtekinthető állatritkaságok, minden korosztálynak különleges kikapcsolódást kínálnak.

A húsvéti három napos ünnepen már látható lesz fókashow is, ahol már bemutatkozik a kaliforniai oroszlánfókák legifjabb csapattagja, aki Lengyelországból érkezett Nyíregyházára, s vele együtt már 4 tagot számlálnak az úszólábúak.

Sokan választják a tevegelést is, hiszen nem mindennapi élmény a Sóstói-tölgyerdőben utazni a sivatag hajóján de aki szeretne, egy elektromos kisbuszra felülve bebarangolhatja a Föld legjellegzetesebb élőhelyeinek bemutatóit.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölyökről, aki itt a Nyíregyházi Állatparkban jöttek a világra.

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük - a legutóbbi vendégeink egy tevecsikó világrajövetelét s lábra állását nézhették végig. 

Nincsen tavasz maki szaporulat nélkül sem, a mókás gyűrűsfarkú makiknál ikrek is születtek a csapatban, míg a háziállatokat felvonultató Magyar Parasztudvar állatsimogatójában 32 kis kecskegida látott napvilágot.

Az idei év sztárjai egyértelműen „nehézsúlyúak”. Óriási népszerűségnek örvend az ország első indiai orrszarvú bébije, aki féléves lesz s már ismerkedik a külső kifutóval is, valamint a szintén ritkaság számba menő afrikai elefántborjú, aki a szintén itt született 3 éves bátyját és az elefántcsalád felnőtt tagjait is folyamatosan játékra hívja.

 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark