Hurrá Nyírszőlős!

Kézműves programok, ugrálóvár, mesejátékok, táncház. Többek között ilyen programokkal várták a családokat Nyírszőlős városrészben, a Kollégium utcai közösségi parkban. A Váci Mihály Kulturális Központ Nyírszőlősi Közművelődési Színterével olyan elfoglaltságokat igyekezett kínálni, melyekben elsősorban a kisebbek lelik kedvüket.

Nyírszőlősi fiatalok mutatták be tudásukat a Hurrá Nyírszőlős! családi rendezvényen, akik a Szabolcsi Néptáncegyüttes valamely csoportjának tagjai. A fellépések után egy hangulatos táncházra is sor került, melybe bekapcsolódhatott, akinek kedve támadt mozogni.

„Azért fektetünk nagy hangsúlyt a néptánc megismertetésére, mert ma már a fiataloknál kicsit ciki a tánc. Ezek a gyerekek azt vallják, hogy néptáncosnak lenni büszkeség. Egyfajta küldetésünk, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogy néptáncosnak lenni jó. Másrészt a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézményben évtizedek óta nagyon színvonalas néptáncoktatás folyik. Ez egy táncos városrész” – mondta Ágoston Ildikó, Nyírszőlős Közművelődési Színtér szakmai munktársa.

A tánc mellett a gyerekeknek lehetősége volt kipróbálni a mesefigurás ugrálóvárat, volt kutyás foglalkozás, mesejátékok, gyermekfoglalkoztatók, kézműves programok, csillámtetoválás, gyöngyfűzés. Sokan választották a pónis kocsikázást is.

A programok délután 1-től 5-ig tartottak. Azok a gyerekek, akik idén lesznek első osztályosok az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézményében, a rendezvény előtt egy háromnapos iskolaelőkészítő táborban vettek részt, melynek így a Hurrá Nyírszőlős! egyfajta lezárása volt.