Hosszú sérülés
Négy hete nem edzhet Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló achilles-e sérült meg, ezért a teljes fedettpályás szezont ki kell hagynia. A sportoló abban bízik, rövidesen újra elkezdheti a munkát.

 Normál esetben már Portugáliában venne részt a szokásos edzőtáborozáson Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyaloglónak szombaton kellett volna indulnia, ám hetek óta sérüléssel bajlódik, így itthon maradt. A bal achillese gyulladt be, ezért folyamatosan kezelésekre jár. Negyedik hete sérült, és a jövő héten a válogatott orvosa is megvizsgálja. Az viszont már biztos, hogy így a fedettpályás idény során nem versenyezhet.

- Az már biztos, hogy a fedettpályás bajnokságon nem indulhatok el, és sajnos veszélybe került az 50 km-es országos bajnokságon való részvételem is. Ez a négy hét nagyon hiányzik a felkészülésből, bár tavaly is így indult a szezon, akkor a térdem miatt nem edzhettem két hétig. Abban bízom, hogy a nyári versenyekre teljesen rendben leszek - mondta Helebrandt Máté atléta.

Nyáron a legfontosabb verseny a világbajnokság lesz, melyet Londonban rendeznek. A gyalogló azt tervezi, 50 km-en áll rajthoz a VB-n. Előtte azonban több nemzetközi verseny vár az atlétára.

Dankó László