Hosszabbításban nyert a Szpari
Győzött a Putnok ellen a Nyíregyháza Spartacus a Magyar Kupában.

  Hazai pályán vívta első kupameccsét a Nyíregyháza Spartacus. Savo Rakovic a kezdőben kapott helyet, debütálhatott a Szpariban.

Nyíregyháza Spartacus - Putnok 2-0 hosszabbítás után (0-0)

Városi Stadion 2500 néző

Jv: Nazsa Tamás (Korváth, Kövér)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Jagodics, Rakovic(Abdouraman 91.p), Törtei - Rubus, Ramos(Pálinkás 67.p), Zofcák, Kostic - Rezes, Pölöskey(Farkas 34.p)

vezetőedző: Mátyus János

Putnok: Botló - Molnár, Zimányi, Nyisalovits, Belényesi, Horváth(Máthé 112.p), Madarász(Sápi 80.p), Fehér, Zimányi, Marcinaskó(Kovács 70.p), Bene

vezetőedző: Koszta Péter

További képekért kattintson a fotóra!

Bár villanyfényes a meccs, így is nagy melegben indult a találkozó. Az első percekben a Szpari játszott fölényben, folyamatosan a putnoki kapu előtt volt a labda, de helyzetet nem sikerült kialakítani. A vendégek kontrákra rendezkedtek be, főként Benét keresték a labdákkal. A 12. perc hozta az első lehetőséget, egy jobb oldali beadás után Pölöskey bólintott szorongatott helyzetben fölé. Pár perccel később Ramos lőtt kapura, de blokkolták a labdáját. A 18. percben megint Pölöskey fejelhetett, ez is kimaradt. A 23. perc hozta a legnagyobb helyzetet, Kostic beadása után Zofcák elé került a labda, aki középről nagy erővel fölé bombázott. Majd még egy nagy helyzet, Pölöskey közelről fejelt fölé. Futószalagon a lehetőségek, előbb Zofcák elől tisztáztak a védők, majd megint Pölöskey veszélyeztetett. Utóbbi meghúzódott, így nem tudta folytatni a játékot. A helyére beállt Farkas rögtön fejelhetett, de kipattant a labdája a védőről. A másik oldalon viszont ziccer maradt ki a 38. percben, Madarász lépett ki egyedül, de mellé lőtt. A hajrában Zofcák szabadrúgása szállt fölé, majd Törtei szöglete volt veszélyes. A végén egy kezezés után nem kapott büntetőt a Szpari, így a szünetben 0-0 volt az állás. A második félidő hazai helyzettel indult, Törtei beadása után Rubus fejelt mellé. Az 53. percben Kostic célozta meg az alsó sarkot, de Botló leért, és szögletre mentett, majd Farkas lőtt mellé Rezes passza után. Sok helyzete volt a Szparinak, de mind kimaradt. Kostic ismét megpróbálkozott egy átlövéssel, ez fölé szállt. A 65. percben Farkas lépett ki, az utolsó pillanatban szögletre mentettek a putnoki védők. Nagyon nyomott a második félidőben a Nyíregyháza. A 68. percben zsinőrban rúgta a szögleteket a Szpari, az egyik után Törtei labdáját a léc alól tolta ki Botló. A 85. percben Szokol fejelet kapura egy beadás után, de Botló hárított, majd Zofcák lövését blokkolták. Rengeteg kimaradt helyzet ! A 90. percre is jutott egy, Szokol csúsztatott fejjel mellé. Letelt a rendes játékidő, jöhetett a hosszabbítás. Az első komolyabb támadás a Putnoké, de Ovszijenko felszedte a labdát. A ráadás 5. percében Rezes célozta meg a kaput, de fogta a labdát a vendég kapus. Kostic is próbálkozott egy kapáslövéssel, ez fölé szállt. A hosszabbítás első félideje nem hozott gólt. A második viszont igen ! Törtei Tamás sokadik szöglete után Rezes László fejelt a kapuba a 108. percben, 1-0 ! Sőt ! A 117. percben eldöntötte a meccset a Szpari. Pálinkás Gergő beadása után Zoran Kostic bólintott a kapuba, 2-0. A végére még maradt egy nagy Kostic helyzet, ez kimaradt, de a csapat megnyerte a meccset, és várhatja a 2. fordulót.

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)