Hospice Világnap – A Nyírségi Hospice Alapítvány is csatlakozott a programsorozathoz

Ebből a megfontolásból idén a Nyírségi Hospice Alapítvány október 30-án tartotta meg rendezvényét. A rendezvény keretein belül óvodások számára voltak kreatív programok, majd a nap folyamán prevenciós szűrővizsgálatokat végeztek (vércukor mérés, vérnyomás mérés, száj onkológiai tanácsadás),valamint táncos műsoros bemutatót tartott a Street dance tánciskola.

Fotó: Nyírségi Hospice Alapítvány

Végül a programot a nyíregyházi EFI iroda szervezésében Dr. Zacher Gábor előadása zárta. A nap folyamán több mint 400 fő látogatott el a rendezvény helyszínére.

Fotó: Nyírségi Hospice Alapítvány

A Nyírségi Hospice Alapítvány célja, hogy a kicsiktől az idősekig minél több emberhez jusson el a hospice ellátás mondanivalója, hogyan lehet megélni az életvégi időszakot? Fontos, hogy tudatosuljon az emberekben, hogy a legnagyobb támogatás, amikor arra törekszünk, hogy ezeket a napokat megkönnyítsük az utolsó időszakát megélő szerettünk számára. Ez a hospice szellemiség lényege. A Hospice Világnappal egyfajta szemléletváltást szeretnénk elérni az emberek körében, amely megváltoztatja a haldoklás, halál és gyászhoz való viszonyulásukat és annak feldolgozását.

 

Szöveg és fotók:

Bákányné Mikó Zita

Nyírségi Hospice Alapítvány