Horváth Ákos a vezetőedző, Bus Iván visszatért!

Horváth Ákos lett a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője. A korábbi válogatott játékos irányítja a férfi kosárlabda csapatot. A keretben is vannak változások. 

Az előző szezont követően nem sikerült a bennmaradás az A csoportban a Hübner Nyíregyháza BS férfi kosárlabda csapatának. A következő idénynek így egy megváltozott kerettel, és új szakmai stábbal vág neki az együttes. A vezetőedző Horváth Ákos lett, aki korábban a Veszprémet irányította. 

- Nagyon megtisztelő volt a felkérés, és úgy döntöttünk a párommal, hogy Nyíregyházára költözünk. Ismertem jól Mohácsi Mátét, játszottunk együtt, és tetszett a feladat, amit felvázolt. Egy harcos, fiatal, sokat futó csapatot szeretnénk kialakítani - mondta Horváth Ákos vezetőedző. 

A kilencvenszeres válogatott Horváth Ákos a Honvédban mutatkozott be az élvonalban, majd megfordult többek között Kecskeméten, Székesfehérváron, Pakson és Szolnokon is. 2018-ban fejezte be élvonalbeli pályafutását. Az Olajjal két-két bajnoki címet és kupát nyert, 2010-ben az év férfi kosárlabdázójának választották hazánkban. A játékoskeretben több változás is van, a légiósokkal nem kötött szerződést a klub, Kiss Benedek és Kass Balázs pedig Székesfehérváron folytatja. Bár szeretett volna a klub szerződést hosszabbítani két játékossal is, végül a távozás mellett döntött Fazekas Csaba és Bazsó Brunó is. Marad viszont Vaskó György, Bonifert Bendegúz, és a csapatkapitány Szobi Dániel is, valamint a fiatal Végső Bálint. Az is eldőlt, hogy visszatér Nyíregyházára Bus Iván. 

- Iván meghatározó tagja volt a feljutó csapatunknak, majd egy rövid fővárosi kitérő után most megállapodtunk, hogy visszatér. Ő fontos bástyája lehet a csapatnak - mondta Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Szintén Nyíregyházán folytatja pályafutását Nagy Simon, Füzi Róbert és Tarján Izsák. 2-3 játékossal még tárgyal a klub, légióst pedig akkor igazol az együttes, ha a felkészülés után azt indokoltnak tartják. A Hübner továbbra is a csapat mellett marad névadó szponzorként, cél pedig az, hogy a Cápák az élmezőnyben végezzenek, és ha van rá mód, harcoljanak az A csoportba kerülésért.  A keretben két saját nevelésű fiatal is helyet kap, és az utánpótlásra szeretne a jövőben is támaszkodni a csapat. A felkészülési tornák közül a Sitku Ernő Emléktornát idén is megtartják, szeptember 8-9-én.