Holnaptól enyhülés, eső váltja a havazást

Kedden sokfelé várható melegfront okozta csapadék, a lassú hőmérséklet-emelkedés miatt eleinte még hó, majd a legmagasabb tájainkat leszámítva nyugat felől egyre inkább eső formájában. Legkésőbb északon és keleten vált esőbe a havazás.

Többfelé ónos eső is előfordulhat.

A délies szél feltámad, viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban ismét országos fagy, -8, -2 fokos minimum-hőmérséklet valószínű, napközben -2, +10 fok várható. Délnyugaton mérhetjük a magasabb, 6-10 fokos értékeket.

Szerdán egy hidegfront éri el térségünket, melynek köszönhetően elvétve akár az ég is megdörrenhet. Marad a borongós idő sokfelé esővel, helyenként havas esővel, a hegyekben hóval. Napközben néhol, majd estétől egyre többfelé felerősödik az északnyugatira forduló szél. A front azonban nem hoz erős lehűlést, enyhébb értékekkel indul a nap, reggelre -4, +2 fokig csökken a hőmérséklet, napközben 2-7 fok várható.

Csütörtökön napos, pénteken felhősebb idő valószínű. Csütörtökön néhol lehet még eleinte kisebb csapadék, az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódhat. Hajnalban -5, +1 fokot mérhetünk, napközben 2-8 fok közötti maximumokra van kilátás. Pénteken előreláthatólag tovább enyhül az idő, 1-10 fokos maximumokkal, estétől csapadékkal.


Forrás: idokep.hu