Hogyan lehet egyensúly a család és a karrier között? – Előadássorozat indult
Fotó: Trifonov Éva

Előadássorozat indult a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című, EFOP -1.2.9-17-2017-00047 azonosítószámú pályázat keretén belül. Négy sikeres családanya osztja meg történetét és tapasztalatait arról, hogyan lehet egy nő egyszerre sikeres és jó anya. Az első vendég a Lógjunk Anyuval Egyesület elnöke volt.

Elkezdődtek a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázat keretén belül megvalósuló előadások. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel konzorciumban 200 millió forint, 100 százalékos európai uniós támogatást nyert, melynek keretében előadássorozat indult a nyíregyházi Család és KarrierPONT „Anyu a kötéltáncos, avagy család és karrier egyensúlya” címmel.

- Ennek a rendezvénysorozatnak a célja a szemléletformálás. A cél, hogy bemutassunk olyan helyi sikeres és elhivatott nőket, akiket érdemes közelebbről is megismerni. Fontosnak tartjuk, hogy a nőknek jó példákat és megoldásokat mutassunk arról, hogy hogyan tudják a családot és a karriert összeegyeztetni – mondta el Tukacs Ágota, a projekt szakmai vezetője.

A rendezvényen Radvánszki Gábor moderátor beszélget a meghívott családanyákkal. Véleménye szerint ez egy nagyon jó kezdeményezés, sokat segíthet a nőknek, ugyanis a mai modern világban sok helyen kell helytállniuk, ami nem mindig könnyű.

- Azért tartom jónak ezt a sorozatot, mert nem nagyon van olyan lehetőség, ahol bemutathatunk olyan hölgyeket, akik a család mellett sikeresen tudják a mindennapi teendőiket végezni. Minden hölgyet be lehetne mutatni, mert minden hölgy képes ennek összehangolására, de azért vannak kiemelkedőek olyanok, akik egy picit jobban csinálják az átlagnál. Ők példamutatók lehetnek a jövő generáció számára. Fiatalok, szépek, ráadásul sikeresek – mondta el Radvánszki Gábor, moderátor.

Az első előadáson Magyar Nóra, a Lógjunk Anyuval Egyesület elnöke volt a meghívott vendég. Elmesélte miről álmodott kislányként és neki hogyan sikerült megteremtenie a család és a karrier közötti egyensúlyt. Magyar Nóra kiemelte, nagyon jó az egyesületük és a nyíregyházi Család és KarrierPONT közötti együttműködés.

- A Család és KarrierPONT-tal együttműködési megállapodásunk van, és mi nagyon pozitívnak találjuk azt a megmozdulást, amit ők képviselnek, hogy az édesanyákat felkarolják, a munkaerőpiacra való visszajutásukat segítik és lehetőséget biztosítanak a jelenleg még kicsit káoszos világban a munkaerő piacon való tájékozódáshoz. Útmutatást és megfelelő támogatást adnak jogilag, pénzügyileg, és egyéb módon, hogy az édesanya visszailleszkedhessen az otthon töltött időszak után a munka világába és arra, hogy megélhesse azt az álmát, amit szeretne - tette hozzá Magyar Nóra, a Lógjunk Anyuval Egyesület elnöke.

Ezen kívül még három előadást szerveznek, szeptember 15-én Ágoston Ildikó, szeptember 22-én Fekete Éva, október 6-án Rabócsi Renáta lesz a meghívott vendég.

Kapcsolódó galéria

Anyu a kötéltáncos - előadás a Család és KarrierPONT szervezésében (1)