Hívogat a Törpe Daloda - Nyíregyháza civil közösségeit bővíti a Babaszoba

Hívogat a Törpe Daloda - Nyíregyháza civil közösségeit bővíti a Babaszoba
Hívogat a Törpe Daloda - Nyíregyháza civil közösségeit bővíti a Babaszoba

Nyíregyháza civil közösségeit bővíti a Május 1. téren működő Babaszoba, kisgyerekek és édesanyák heti találkahelye.

Nagy Szabina, szociális területen képzett szakember önkormányzati és családsegítős munkatapasztalatok után, már két kisgyermek édesanyjaként döntött a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület megalapításáról, hogy szervezett keretekben tudjon az édesanyáknak információt és szolgáltatást adni.

Örömmel kerülnek ki az édesanyák a mindennapi mókuskerékből. A nyíregyházi önkormányzat Civil Alapjából, a Nemzeti Együttműködési Alapból és önerőből tartja fenn magát a mindenkori közösség.

– Állandó programunk a Törpe Daloda nevű foglalkozás, ahová nagyon sok szeretettel várjuk azokat a családokat, ahol a gyerekek még olyan kicsik, hogy nem járnak bölcsődei vagy óvodai közösségbe, itt lehetőségük van a gyerekeknek és az anyukáknak kikapcsolódni, feltöltődni. Mindkét fél számára hasznosnak gondoljuk ezeket a programokat – tudtuk meg Nagy Szabinától.

Az édesanyák mielőtt ismét munkába állnak, már a bölcs és az óvoda előtt megtapasztalják, hogyan fogadják gyerekeik a közösséget, simább a leválás folyamata. Van olyan kicsi, aki itt tanul felállni és járni, bátran indul a gyerekek között megtapasztalni a világot.

Szóba kerül itt a hozzátáplálás, a fogzás, az éjszakai altatás vagy a pelenkázás. Megfordul a Babaszobában háziorvos és védőnő, gyógytornász és pszichológus.

Nagy Szabina különben a „Három királyfi, három királylány” mozgalom nyíregyházi koordinátora, és hivatásos mesemondó is. Aktív, közösségi ember. Tőle lehet rózsaszín vagy kék gólyás zászlót igényelni, ha valaki szívesen világgá kürtölné babája érkezését. A gyermekfiatal­csalad.com címen tartják a Babaszoba tagjai egymással a kapcsolatot, időpontot egyeztetnek, és várják újabb tagok jelentkezését a Május 1. tér 10-es számú toronyházának földszintjén.