Hisznek a csodában – egy 10 éves kislány gyógyulásáért kérik a támogatást

A tíz éves, nyíregyházi Veres Szófia gyógyulásért szervez jótékonysági előadást a nyíregyházi Evangélikus Iskola és a Magyar Népmesért Alapítvány. Szofi tavaly legyőzte a rákot, azonban a leukémia után agydaganatot diagnosztizáltak nála. Megműtötték, de újabb gyógykezelésekre lenne szüksége, amit csak külföldön lehet elvégezni. Az evangélikusok Szofinak ajándékozzák a jótékonysági előadásból befolyt összeget, azonban várják a jószándékű emberek felajánlásait is.  

Betegség miatt magántanuló lett a 10 éves Veres Szofiból, és nagyon hiányoznak neki a pajtásai. A kislány tavaly megküzdött a leukémiával, idén januárban azonban agydaganatot diagnosztizáltak nála. Debrecenben megműtötték, azóta folyamatosan kezelésekre jár. Mivel közösségbe most nem mehet, ezért egy ló lett a leghűségesebb barátja.

- Nekem a Hucul a kedvenc lovam, és szombatonként járok lovagolni, már szinte 7 éve járok, és lesz egy lovam is, jövő héten hozzuk el, úgy hívják, hogy bajnok és a kedvenc lovam

– mesélte el a mindig mosolygós Szofi.

Mivel Magyarországon további műtéti beavatkozást nem vállnak az orvosok, ezért Szofi szülei minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy a kislány állapota javuljon.  

- Keresünk külföldön olyan gyógyulási, továbbgyógyulási esélyeket, ami nyilván teljes gyógyulást ígér. Ez Németországban, vagy Amerikában lehetséges. Most úgy néz Németország lesz, ami tud majd fogadni minket ez egy terápiát jelent majd, ami ezeknél a betegségeknek nagyon sok változást, vagy eredményt hozat

– fejtette ki Szalontai Henriett, Szofi édesanyja.

A külföldi gyógykezelés azonban olyan sokba kerül, amihez Szofi szülei jószándékú támogatókat keresnek. Elkészült egy bankszámlaszám, ahová várják a felajánlásokat. Közben kiderült, hogy kislánynak iskolája is segít. A nyíregyházi Evangélikus Iskola, a Magyar Népmeséért Alapítvánnyal összefogva egy jótékonysági előadást szervez, amelynek bevételét Szofinak ajándékozzák. Az előadáson Berecz András, Kossuth-díjas is fellép.

- Saját fenntartásában működő iskola kedves diákjáról van szó, karácsonykor még énekelt a kórusban, fent a karzaton, úgy éreztük erre szükség lesz, amennyiben tudjuk támogassuk. A Berecz Andrással való előadás az már tulajdonképpen korábban elindulat a szervezése, menet közben alakult, hogy jótékonysági hangverseny lesz erre a célra

– fogalmazott Kovács László Attila, a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség, igazgató lelkésze.

A „Hiszünk a csodában” című jótékonysági előadáson Berecz András mellett az iskola Gloria Gyermekkórusa is fellép. Jegyek elővételben Nyíregyháza evangélikus intézményeiben és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézetében is kaphatók.