Hetven bébi kapott facsemetét Nyíregyházán
Hetven új fával gazdagodott hétfő délelőtt a kertvárosi Újéletfa-liget. Az önkormányzat a hagyományokhoz híven idén is minden nyíregyházi újszülöttnek felajánlott egy csemetét, melyet a szüleik ültethettek el. A város összesen két Újéletfa-ligetében így négy év alatt már 230 fa áll. Az önkormányzat képviselői szerint Nyíregyháza azon magyar városok közé tartozik, ahol évről évre nő a lakosság száma.

 

Az ásóval ismerkedett Perlinger Kincső az új Életfa-ligetben. A kislány éppen ma kilenc hónapos. A szülei azt mondták, nagyon jónak tartják a kezdeményezést, hogy minden újszülött kapjon egy fát a várostól. Így azonnal igent mondtak az ültetésre Kertvárosban. – Pont beszéltük, hogy a születésnapját is itt fogjuk tartani, ugye Kincső? – tette hozzá anyukája, Pénzes Nikolett.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Itt vannak a gyökereik…

 

Az Újéletfa-liget ötletadója dr. Adorján Gusztáv. A Fidesz város frakcióvezetője elmondta, egy régi hagyományt elevenít fel a fa ültetésével a város. Egykor a családok így ünnepelték meg, ha új gyerek született a családban. A szülész-nőgyógyász azt is hangsúlyozta, a csemeték azt is jelképezik, hogy a gyerekek Nyíregyházához kötődnek.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Nyíregyházán nem csökken a születésszám

 

A polgármester azt hangsúlyozta, hogy Nyíregyházán az elmúlt években évről-évre több baba született, ami bizakodásra adhat okot a város jövőjét illetően. – A város jövője attól is függ, hogy hány gyerek születik és szeretnénk a kettőt összekapcsolni, most már negyedik éve, tehát, hogy a születendő gyermekeknek legyen itt egy fája és ezzel a város is szépüljön, még zöldebb legyen, én azt gondolom, hogy ez minden szempontból egy jó projekt – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, polgármester.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Már 230-an ültettek

 

A kertvárosi liget hétfő délelőtt 70 új fával gazdagodott. Minden baba egy kőrist kapott, amit a szülők, nagyszülők, testvérek közösen ültethettek el. A fákat egy táblával jelölték meg, melyen a gyerekek neve és születési dátuma olvasható. A városban összesen két Újéletfa-liget található, melyekben a mai ültetésekkel együtt már 230 facsemete jelzi, a megyeszékhely folyamatoson gyarapodik.

 

Z. Pintye Zsolt