Hétvégi előrejelzés – Visszatér a meleg, nyári idő

Hétvégén és a jövő hét elején újra nyáriasan meleg időben lesz részünk, szórványosan várhatók záporok, zivatarok.


Az elmúlt egy-két nap hűvösebb, már-már kora őszies hangulatú időjárása után hétvégére ismét felmelegedés érkezik, visszatér az igazi nyár.

Meleg idő elszórt zivatarokkal, élénk széllel

Szombaton és vasárnap is változóan felhős lesz az ég, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. A magasra törő gomolyfelhőkből szombaton elsősorban az ország déli és keleti felén, vasárnap szórványosan - legkisebb eséllyel északnyugaton - alakulhatnak ki záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok. Zivataroktól függetlenül is gyakran élénk lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalonként 12-18, míg napközben szombaton 25-30, vasárnap 26-32 fokot mérhetünk.

Keddtől kevesebb zápor, zivatar

Hétfőn keleten, délkeleten még több helyen, máshol csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar, a csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Többfelé feltámad az északi-északkeleti szél, zivataroktól függetlenül is lehetnek erős lökések.

Kedden és szerdán már csak elvétve jöhet egy-egy zápor, sok lesz a napsütés, viszont még gyakran megélénkülhet a légmozgás. Kissé erősödik a nappali felmelegedés: kedden 26-31, szerdán 28-32 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.


Forrás: idokep.hu