Hétvégén megrendezték az idei év első kisállatbörzéjét Nyíregyházán

A NYÍRVV Nonprofit Kft. március 8-án megrendezte az idei év első kisállatbörzéjét. 

A 2019. évben hagyományteremtési célból elindított börzét a Fokos utcán az Esélycentrummal szemben elhelyezkedő Kertvárosi piacon rendezték meg.

A kisállatbörzéknek óriási hagyománya van a kisállattartók körében. Megtalálható itt minden olyan kisállat és díszállattartáshoz szükséges eszköz, ami a kisállattartás körülményeinek megteremtéséhez elengedhetetlen. A hétvégén megrendezett börzére szép számmal érkeztek árusok és vásárlók, megtalálhatóak voltak többek között díszmadarak, dísztyúkok, dísznyulak. A vásárlók részére a belépés díjtalan. A fedett árusító helyhez több mint 6000 m2-es terület tartozik, valamint közel 300 autó tud díjmentesen megállni a területen.

A díszmadarak díszszárnyasok, galambok esetén állatorvosi bizonyítvány, illetve állattartói nyilatkozat megléte kötelező. Ebet forgalmazni kizárólag az állatot azonosító bőr alá beültetett mikrochip megléte, valamint az oltási könyvben feltüntetett életkornak megfelelő oltások megléte mellett lehet. Az állategészségügyi feltételek meglétét kirendelt hatósági állatorvos ellenőrzi.

A kisállatbörze márciustól októberig minden hónap második vasárnapján kerül megrendezésre.