Hetedik hely és búcsú

Jó előjelekkel várhatta a Győrben rendezett EYOF-ot a magyar férfi kézilabda válogatott. A mieink 20 felkészülési meccsükből 18-at megnyertek. A németekkel azonban nem találkozott a csapat, és mint kiderült, ők verhetetlennek bizonyultak az Ifjúsági Olimpián, mindenkit magabiztosan győztek le. A magyar csapat pedig egy csoportban volt Németországgal, és a későbbi harmadik Horvátországgal is.

- Különösen az utóbbi fájt, mert az EYOF előtt hét góllal vertük a horvátokat edzőmeccsen. Döntetlen állásnál balszerencsések voltunk, mert az üres kapuba tartó labdánkhoz hozzáért egy játékos, aki a vonalra lépett. Az ellentámadásból gólt kaptunk, így nem mi nyertünk – mondta Bartha Dénes edző.

Ez azt jelentette, hogy nem jutott a négy közé a csapat, és végül a hetedik helyen végzett. Bartha Dénes már a torna előtt bejelentette, ez volt az utolsó feladata a nemzeti csapatnál. Pályafutása során rengeteg világversenyen szerepelt a válogatottal és nagy sikereket ért el. A mostani keretben is több olyan játékosa volt akik pár éven belül a felnőtt csapatnál is számításba vehetők, a keret összes tagja pedig NB-I-es játékos lehet.

Dankó László