Hét bentlakásos idősek otthonába vitt C-vitamint Nyíregyháza polgármestere – Videó!
Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyháza polgármestere személyesen vitt C-vitamin készítményt a város bentlakásos idősek otthonaiban élők számára. A polgármesteri adománnyal összesen hét intézmény, 418 idős embere jut hozzá a vitaminhoz. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, mindenki vigyázzon magára, különösen ügyeljünk az idősekre, ők pedig ha segítségre szorulnak, hívják az önkormányzat erre létrehozott telefonszámát.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere személyesen adott át C-vitamin készítményeket a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Pacsirta utcai részlegébe. Ezzel is segítve az idősek védekezését a kialakult vírussal szemben.

A C-vitamin ugyan a koronavírus ellen nem gyógyszer, de az immunrendszerünket erősíti. Ezért fontos, hogy minden nyíregyházi bentlakásos idős ember tudja ezt használni. Elmondta a Szociális Gondozási Központ igazgatója, hogy mindenki jól van, senki nem beteg. Komoly mentális foglalkoztatásokat tartanak, ha jó idő van kijönnek, bent folyamatosan szellőztetnek. A dolgozók védőfelszerelései megvannak, és már a kezdetektől ők is gyártottak szájmaszkokat, emellett kesztyűket használnak, tehát a helyzethez képest jól vannak.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Nagyné Hermányos Zsuzsa, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója vette át az adományt, aki kiemelte, a kialakult helyzetre való tekintettel nagy segítséget jelent számukra.

A járvány idején mindenki hangsúlyozza, hogy nagyon nagyon fontos a megfelelő étkezés a folyamatos folyadékbevitel illetve a vitaminok fogyasztása, úgyhogy nagyon örülünk a plusz C-vitaminnak.

– mondta el Nagyné Hermányos Zsuzsa, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere további bentlakásos idősek otthonába juttatott el C-vitamin készítményeket, összesen hét intézmény 418 lakója jut így hozzá a polgármesteri adományhoz.