Helyreállnak a Naprendszer bolygói – Pótolják a hiányzó elemeket és bronzdarabokat

Helyreállítják a Kossuth téren a Naprendszer bolygóit ábrázoló díszkő mozaikot. A NYÍRVV munkatársai nemcsak a belvárosban, hanem a Jósavárosban is újítanak, bővítenek. A Korányi köz és Eperjes utca között növelik a zöldfelületet, felújítják a sétányokat és a játszóteret, valamint cserélik az utcabútorokat is.


Több mint 3000 m2-en újítják fel a parkot és a játszóteret a Jósavárosban, a Korányi Köz és Eperjes utca között. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai a munkálatok során növelik a zöldfelületeket, új utcabútorokkal, közel 30 új paddal, és hulladékos szelencével gazdagodik a terület.

A játszóteret is bővítik, illetve korszerűsítik az eddigi játékokat.

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási irodavezetője elmondta:

Jelenleg itt a játszótér és a zöldfelület parkfelújítási munkálatokat végezzük. A játszótéri fejlesztés, lassan a végéhez érkezik gyakorlatilag az ütéscsillapító ágyak, illetve annak papírmunkája van még hátra. És a nagy feladat itt még a zöldfelület helyreállítása lesz. Itt közel 30 db fát fogunk elültetni, 1200 db cserjét. Az itt élők tudják, ez egy gyöngykavicsos játszótér és park volt, így az átalakítás során 800 m2-rel tudtuk növelni a zöldfelületet. És mindenképpen egy értékesebb használhatóbb parkot alakítottunk ki az itt élők számára ki.

Pihenőhelyet is kialakítottak, ahol piknikre is van lehetőség.

Új homok került a homokozóba, és cserjéket, kis fákat is ültetnek; hamarosan a sportpályán is elkezdik a munkálatokat.

Hidas Jánosné nyugdíjas hozzátette:

Mi szerencsések vagyunk, hogy nagyon sok játszótér van közvetlen környezetünkben, de úgy hiszem ezt teszi fel a koronát. Mert ez egy ilyen komplex, tehát kondipark is, focipálya, játszótér is egybe. Sőt én már a lelki szemeimmel látom, hogy tavasszal ez gyönyörűen be lesz parkosítva, úgy hiszem egy nagyon nagy területen úgy hiszem 1től 14éves korosztályig mindenki megtalálja a azt tehát, hogy játsszon is és sportoljon is.

A belvárosban is zajlik a munka.

Felújítják a Kossuth téren lévő Naprendszer bolygóit ábrázoló 9 díszkő mozaikot.

A munkálatok, a bolygóképek egyik alkotójának felügyelete mellett történik, a helyreállítást tisztítással kezdik majd pótolják a hiányzó elemeket, kő- és bronzdarabokat. Majd fugáznak, csiszolnak és impregnálnak. A munkálatok ideje alatt a mozaikokat körbekerítik, előreláthatóan augusztus közepéig tart a helyreállítás.


Horváth Kíra