Helló Nyíregyháza! – Szombaton ismét felpezsdült a belváros
Fotó: Kohut Árpád

Tizedik alkalommal szervezte meg a város a Helló Nyíregyháza! szezonnyitó, tavaszköszöntő rendezvényt április 27-én. Az eseménynek a város főtere, a Kossuth tér adott otthont, melynek szerteágazó utcáin tematikus programokkal várták a kicsiket és nagyokat. Az este sztárfellépője Dzsúdló volt.

Egész napos tavaszköszöntő, turisztikai szezonnyitó rendezvénnyel várták a városlakókat és a turistákat április 27-én, Nyíregyháza belvárosában. Színes programkavalkád, vásári forgatag és koncertek fogadták az érdeklődőket. Az este folyamán zsúfolásig megtelt a Kossuth tér. A helyi középiskolai zenekarok után Dzsúdló lépett színpadra, méltóképpen lezárva az egész napos városi rendezvényt, a Helló Nyíregyházát!

„Délelőtt rengeteg ifjúsági szervezet települt ki a belvárosba, ahol különböző programokkal várták az érdeklődőket. A délután folyamán pedig középiskolás zenekarokat lehetett hallani, ami nagyon egyedi, hiszen először történt ilyen a város történelmében hogy középiskolások léphettek fel nagyszínpadon, de mindenki várja már a fő fellépőt Dzsúdlót”mondta el Takács Zsófia diákpolgármester.

A Dzsúdló koncertet 3 LED-falon keresztül is közvetítették a belvárosban, így is nagyobb területet adva a helyszínre érkezőknek. A rendezvényhez több városi civil szervezet is csatlakozott, akik szintén színes programokkal és játékokkal készültek, valamint a Kossuth tér belső körívén étel- és italudvar várta a kilátogatókat.

„Megérkezett a jó idő! A Helló Nyíregyháza! egy tavaszi nyitó nagyrendezvény, ahol most épp a színpadon az egyik helyi fiatal középiskolás csapat lép fel, a Vibez. A rendezvényre idén is nagy az érdeklődés és nagyon sokan az esti Dzsúdló koncertet várják, amire nagyon nagy tömeget várunk ide, úgyhogy remélem, hogy aki itt volt eddig, az jól szórakozott, aki meg ezután jön, az nagyon jól fogja magát érezni. Este hétkor találkozunk a színpadnál, itt leszek én is és kíváncsi vagyok, hogy az önkormányzat milyen tömeget bír megmozgatni ezzel a Dzsúdló koncerttel” – emelte ki dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Ahogy dr. Ulrich Attila alpolgármester már a délutáni órákban is elmondta, nagy érdeklődésre számítottak az est sztárfellépője iránt, a Kossuth tér pedig már a koncert előtti órákban megtelt. Az önkormányzat a fiatalok kérésére döntött arról, hogy Dzsúdló érkezzen a Helló Nyíregyháza! rendezvényre, ami meghozta a várt reményeket, hiszen fantasztikus hangulatban, óriási tömeget mozgattak meg a városban.

Kapcsolódó galéria

Hello Nyíregyháza! 2024 - délután