Helebrandt Máté átnyergelt!

 

Helebrandt Máté sportágat váltott! A nyíregyházi gyalogló, aki a legutóbbi világbajnokságon 6. helyen végzett kipróbálta a fogathajtást. Oroson, a Guido Lovasparkban rendezték azt a regionális versenyt, melyre a környező megyékből is közel harminc fogat érkezett. Az atléta életében először irányította a lovakat.

-Nagyon örültem a meghívásnak, és bevallom izgatottan várom a versenyt, mert soha nem irányítottam még fogatot. Lovon már ültem gyerekként, és emlékszem, nagyon féltem. Most viszont csodálattal néztem a szép fogatokat, és nagyon megtisztelőnek tartom, hogy Gulyás Zsolt meghívott az eseményre - mondta Helebrandt Máté atléta.

Első alkalommal rendezték meg az Orosi Fogathajtó versenyt, ahol külön kategóriákban indulhattak a nevezők, így a póniknak is rendeztek viadalt. A főszervező Gulyás Zsoltnak régi álma vált ezzel valóra.

- 17 évvel ezelőtt lovas barátaim mondták, hogy próbáljam ki a fogathajtást, szervezzünk egy versenyt Oroson. Akkor sem idő, sem hely, sem pénz nem volt rá, most viszont sikerült megszervezni. Meghívásos volt a rendezvény, 27 fogat érkezett, főként a megyéből, de a szomszédos megyékből is - mondta Gulyás Zsolt főszervező

A pálya kialakításának köszönhetően különleges volt a verseny, mert a domboknak köszönhetően nem díjhajtás, de nem is maraton volt, a kettőt ötvözték a szervezők. A Lovaspark komoly terveket dédelget, két év múlva egy rangos nemzetközi viadalt szeretnének szervezi Oroson.

Dankó László

Fotó:Guido Lovaspark