Hektikus nyár, de jó strandszezon

A 2018-as nyári szezon a hazai fürdők életében kis túlzással tragikusan indult. Míg májusban folyamatosan verőfényes napsütés volt 30 fokkal, addig a június és a július jelentős része rendkívül csapadékos volt. Pedig a május még nem strandszezon, tart az iskola, nem indulnak el a szabadságolások sem, így a nagy fürdőművek nem, vagy csak részlegesen nyitnak meg májusra. (Megjelent a Nyíregyházi Napló szeptember 7-ei számában.)


Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint a Tófürdő nyári nyitásához szükséges felkészülés remek ütemben zajlott, a június eleji nyitásra minden egység teljes egészében készen állt a látogatók fogadására. Egy dolog hiányzott, mégpedig a napsütés... Emlékezhetünk: július 20-ig gyakorlatilag majd mindennap esett az eső, ami a látogatószámban is visszaesést eredményezett.

Nehéz így tervezni

Az Élmény- és Parkfürdő tekintetében az előző évi bázishoz képest július közepére mintegy 10 000 fő volt az elmaradásunk, a Tófürdő sem hozta a tervezett számokat. Ebből is világosan látszik, hogy milyen óriási mértékű az időjárásnak való kitettség a fürdők életében. Az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás miatt nehéz a tervezés. Nekünk még nagy panaszra nem is volt okunk, ellentétben néhány más fürdővel, néhol 60 százalékos visszaesést tapasztaltak a kollégák a vendégszámban az említett időszakra.

– nyilatkozta kérdésünkre dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Ragyogó augusztus

Július utolsó napjaira aztán megérkezett a nagybetűs nyár, igazi kánikula volt augusztus végéig. Jellemzően a hétköznapokon sem csökkent 3000 fő alá a látogatottság a strandon, a Tófürdő is szinte folyamatosan telt házzal üzemelt.

A fürdőink népszerűségét jól mutatja, hogy nyár végére sikerült az elmaradást pótolni, az Aquarius Élmény- és Parkfürdő a szezonban 239 682 vendéget fogadott, míg a Tófürdő 35 986 főt, ami szintén kiemelkedő vendégszámnak tekinthető. Jól működött az idei kampányunk, Rubint Réka is jó reklámarcnak bizonyult, posztjaira, személyes megjelenéseire figyelnek az emberek, az egészséget és az aktív mozgást szimbolizálja, ezek a szimbólumok kapcsolódnak alapvetően a fürdőzéshez, a fürdőkhöz is, a Parkfürdőben megtartott alakreform edzésen is tömegek vettek részt július végén.

– értékelt a vezérigazgató.

Rekonstrukciók

Szeptember 2-án véget ért a szezon, de a Parkfürdő versenymedencéje, illetve a családi medence tovább működik, októberben kezdik építeni a téli sátorfedést. A Júlia fürdő előreláthatólag november elején újra megnyitja kapuit, még van tennivaló bőven, illetve hamarosan megkezdik a Tófürdő rekonstrukcióját is, a következő szezonban már egy külső jegyeiben, esztétikájában megújult, magasabb szolgáltatási színvonalon működő Tófürdő várja majd vendégeit.

Végezetül a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. valamennyi munkatársa nevében szeretném megköszönni vendégeinknek, hogy fürdőinket választották kikapcsolódásuk helyszínéül idén nyáron is.

– fogalmazott dr. Podlovics Roland.