Hazai pályán a Szpari - az ETO érkezik vasárnap a Városi Stadionba

Az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező klub csapatát fogadja a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus, és immár harmincadik alkalommal találkozik a Szpari a Győrrel. 1980-ban a Rába Vasas ETO elleni 0-0-val indult a sorozat, és az NB-I-ben összesen 26-szor találkoztak a felek.

2017-ben játszottak először az NB-II-ben a gárdák egymás ellen, ezt további két meccs követte azóta, és eddig mindig az ETO nyert, így a Spartacus szeretne javítani a mérlegén vasárnap. Érdekesség, hogy mindhárom meccsen 1-0 lett a végeredmény, legutóbb tavaly szeptemberben is, amikor a 85. percben kapott góllal maradt alul a Nyíregyháza. Azóta néhány helyen változott a győriek kerete. 

Érkezők: Alan Kovác (szlovák, FC DAC 1904 – Szlovákia, legutóbb FK Senica, kölcsönben), Lovrencsics Balázs (Ferencváros), Petró Balázs (Haladás, kölcsönben), Szalánszki Gergő (Gyirmót, szabadon igazolhatóként), Vaszil Vaskeba (ukrán, Szevljus Vinohradiv /Nagyszőlős/ – Ukrajna), Madarász Márk (Zalaegerszegi kölcsön után Puskás Akadémia – kölcsönbe)

Távozók: Baracskai Roland (Mezőkövesd – kölcsönből vissza, onnan Csákvár, kölcsönbe), Debreceni András (MTE 1904, szabadon igazolhatóként), Erdélyi László (Soroksár), Hamar Ádám (Monor, szabadon igazolhatóként), Koltai Tamás (Gyirmót, szabadon igazolhatóként), Magasföldi József (BFC Siófok, szabadon igazolhatóként), Mervó Bence (Budafok, szabadon igazolhatóként)

Az ETO tavaszi mérlege nagyon vegyes, miközben 4-0-ra nyertek a Vasas vendégeként, vagy 4-1-re verték idegenben a Csákvárt, kikaptak Budafokon, vagy legutóbb hazai környezetben a Békéscsabától. A vasárnapi Nyíregyháza Spartacus - WKW ETO FC Győr mérkőzés 17 órakor kezdődik.