Hazai medencében játszhattak bajnokit a lányok

Először rendezett az Aqua Sport Egyesület országos bajnoki fordulót a leányoknak. Az OB Leány Gyerek II (U14) zöld csoportjának második fordulóját a nyíregyházi Városi Uszodában rendezték szombaton. A csoportban az AQUA SE leányai mellett a BVSC-Zugló, KSI SE, és a Szolnok csapatai küzdenek egymással az alapszakaszban. Ezen a hétvégén a Szolnoki Amazounok, és a BVSC-Zugló volt a nyíregyházi lányok ellenfele.

Rendkívüli hangulatban, nagy szívvel, higgadt fejjel játszották végig a lányok a meccseket, és nem is maradt el a siker!
- A Szolnok ellen lehengerlő volt a játék, itt nem talált fogást az ellenfél, csapatunkon,így hoztuk a kötelezőt. A második meccs a BVSC ellen ment, ami már közel sem volt sétagalopp. Beteg és sérült játékosainkat a többiek pótolni tudták. Többen olyan kiváló játékkal rukkoltak elő, akik az előző fordulókban kevesebbet mutattak. Két győzelmünk nagyszerű siker. Jelenleg a csoport második helyén állunk, de az utolsó alapszakasz fordulóban, szeretnénk meglepni a vezető KSI csapatát! - értékelt Urbin Tibor edző 

Eredmények :
Szolnoki Amazounok - Aqua Se Nyíregyháza  4-24

Gól : Potor 11, Simon L. 6, Habzsánszky 3, Horváth S. 2, Maticsák, Márton 

BVSC-Zugló - Aqua Se Nyíregyháza    9-13

Gól : Habzsánszky 5, Simon L., Márton 3-3, Potor, Horváth S. 

Miskolcon vendégszerepelt az AQUA SE Nyíregyháza U15-ös vízilabda csapata az Észak-keleti Területi Gyermek II. (U15) bajnokságban. Az évkezdés jól sikerült: két magabiztos győzelem.

 - Az eddig veretlen AQUA SE ezúttal könnyebb ellenfeleket kapott, ennek megfelelően nem az volt a feladat, hogy hogy nyerjük meg a mérkőzéseket, hanem az, hogy fegyelmezetten játszva, keveset hibázva, jó befejezésekkel vívjuk meg a meccseket – természetesen győzelemmel a végén. A csapat mindkét meccsen jó teljesítményt nyújtott. Sorokat cserélve, egyenletesen, motiváltan és eredményesen játszottunk. Mind a 16 játékosunk szerephez jutott – fiúk, leányok vegyesen. Lehetőség nyílt a korábban kevesebb mérkőzés percet játszók számára is a versenyhelyzetben történő gyakorlás.  Ezzel a két győzelemmel továbbra is tartja hibátlan sorozatát a csapat. - tájékoztatott Éder Zsolt utánpótlás edző

Eredmények:

AQUA SE Nyíregyháza –  Aquatics Úszásoktató és Vízilabda SC     17  –  2  (5-0, 4-1, 4-1, 4-0)

Góllövők: Himics P. 5, Tomori G. 4, Jávor E. 3, Simon D. 2, Tári R., Horváth Z., Radóczi S.

Kazincbarcikai SK Delfin VK –  AQUA SE Nyíregyháza      1  –  21  (0-5, 0-4, 1-7, 0-5)

Góllövők: Tári R. 4, Simon D. 3, Udvarhelyi M. 3, Jávor E. 2, Himics P. 2, Tomori G. 2, Horváth Z., Koncz L., Rácz B., Tóth B., Kokas Á.