Havas pálya, fagyott játékosok - a hétvégén újabb bajnoki vár a Szparira

 A hétvégén újabb bajnoki mérkőzést játszik hazai környezetben a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél a Dorog lesz, egyelőre azonban kérdéses, megrendezhető-e a találkozó. Szombaton a női csapat is megkezdené a szezont.


 Fagyott talaj és hó. Ez jellemzi most a Városi Stadion centerpályáját. Bár az éjszaka esett havat letolták, ideálisnak semmiképp nem nevezhető a pálya.

Pedig vasárnap már újabb bajnokit kellene itt játszania a Nyíregyháza Spartacusnak. Legutóbb a mínusz tíz fokot is meghaladta a hőmérséklet a Gyirmót elleni mérkőzésen, a játékvezetőt és a játékosokat is próbára tette a hideg.

- Rossz volt ránézni a játékosokra, enyhe fagyási sérülést szenvedtek. Volt akinek fél órával a lefújás után, három forró zuhanyt követően is még lila volt a bőre, van akinek a szeme vérzett be. Tudomásul kell venni, hogy mínusz 10-12 fokban nem lehet futball mérkőzést játszani. Nem beszélve a pálya talajáról, ami balesetveszélyes volt. De örülünk annak, hogy jövőre még egy héttel korábban kezdhetünk majd a kiírás szerint, biztosan jobb lesz – mondta ironikusan Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A tréner a klub sajtótájékoztatóján elmondta, sokkal ésszerűbb lenne, ha júniusban tartana tovább a szezon.

- Annak örülünk, hogy az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, vannak fűtött pályák, de ez még nem egységes. Olyankor kell lejátszani a mérkőzéseket, amikor erre alkalmasak a stadionok. Azt mondta a legutóbbi meccsünkön a jeges fagyott talajra a játékvezető, hogy két feltételnek kell teljesülnie, ha pattan és gurul a labda, akkor játékra alkalmas. Ez most teljesült, de a harmadik feltétel is érdekelne, mert a Budafok ellen decemberben épp ez a kettő nem valósult meg, mégis játszottunk. A pályaviszonyok miatt már harmadik hete lehetetlen minőségi munkát végezni. Ezzel együtt nem szeretnék kifogást keresni, a mérkőzést le kell játszanunk, és mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében – mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A szezon előtt a szövetség a mérkőzések kezdési idejével kapcsolatban két lehetőséget kínált fel. Vagy az MLSZ által meghatározott korai időpontokban, vagy a legkésőbbiben játszhatnak a csapatok. A Szpari a szurkolótáborral egyeztetve a villanyfényes meccsek mellett döntött, azaz a legkésőbbit választotta, így ebben az idényben ez nem változtatható.

Vasárnap a Dorog érkezik a Városi Stadionba, és arról majd a játékvezető dönt, hogy megrendezhető-e a meccs. Erre a döntésre várnak a női labdarúgók is, szombaton 13 órától a Kelen ellen ők is megkezdenék a szezont.

- Reményeink szerint lesz mérkőzés, a Kelennel közösen kerestük az ideális megoldást. 13 órától játszunk, hátha addigra enged annyit a fagy, hogy pályára léphetnek az együttesek. Nagyon várjuk már a találkozót, edzőmérkőzéseket vívott a csapat, de a bajnoki más – mondta Makay Robin a női csapat vezetőedzője.

A női csapat kerete a téli szünetben néhány poszton erősödött, a szakmai stáb abban bízik, sikerül győzelemmel kezdeni az idényt.

Dankó László