Hatvan nap elzárás a diáklányt földre teperő húsz éves fiúnak
A Nyíregyházi Járási Ügyészség 2 héten belül bíróság elé állította azt a 20 éves tiszarádi fiút, aki 2019. április végén az esti órákban a nyíregyházi vasútállomástól a kollégiumába tartó diáklányt az utcán megtámadta

A vádlott a Petőfi tértől egészen a Széchenyi utcáig követte a 18 éves lányt, majd a kollégiumtól nem messze a diáklány mögé lépett, a száját és orrát befogta és a földre rántotta. Ez alatt többször arra szólította fel, hogy ne kiabáljon, különben leszúrja.

A fiatal lány néhány másodpercet volt a férfi szorításában a földön, majd ezt követően segítségért kiáltott, melynek hatására a férfi elengedte és elmenekült.

Szerencsére a fiatal lánynak az ijedségen kívül, bántódása nem esett.

Az elkövetőt a rendőrök néhány napon belül azonosították, otthonában elfogták, az ügyészség pedig a mai napon személyi szabadság megsértésének bűntette miatt bíróság elé állította. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, de tettére magyarázatot adni nem tudott.

A bíróság vele szemben 60 nap elzárást szabott ki, az ítélet azonban nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 

Forrás: Nyíregyházi Járási Ügyészség