Hátrányból fordított a Szpari!
Idegenben szerepelt a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus. A csapat Salgótarjánba utazott, ahol a Somos SE ellen játszott.

A 27. fordulót rendezték a labdarúgó NB III-ban. A Nyíregyháza Spartacus a Somos SE vendége volt. Savo Rakovic és a héten betegséggel bajlódó Mohamadou Abdouraman is a kezdőben kapott helyet.

Somos SE–Nyíregyháza Spartacus 1–2 (1–0)

Salgótarján

Jv.: Bereczki Miklós (Baghy, Sándor)

Somos SE: Horváth - Debreceni, Sárközi, Kerényi, Romhányi, Dóczi, Köböl, Novák, Szekér, Csóka, Kalácska (Nagy 79. p)

Vezetőedző: Bari Jenő

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rakovic, Törtei, Farkas - Rubus, Abdouraman, Kostic (Kis 95. p), Harsányi - Rezes (Kapacina 94. p), Pölöskey (Pálinkás 92. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Festői környezetben található a stadion, a létesítmény azonban sajnos nincs a legjobb állapotban, így a pálya talajával is meg kell küzdeniük a játékosoknak. Változékony időben kezdődött a meccs. Szép számban érkeztek Szpari szurkolók is, közel százan vállalták az utazást. Az első percek mezőnyjátékot hoztak, a Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, de helyzetet nem sikerült kialakítani. A 17. percben Harsányi ment el szélen, csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai védők. A szabadrúgás után Rezes érkezett középen, és csak centikkel maradt le a labdáról. A másik szélről is pontrúgással veszélyeztetett a Spartacus, ezúttal Törtei beadása után tisztáztak a védők. Az első félóra kevés helyzetet hozott, de folyamatosan egyre nagyobb lett a nyíregyházi fölény. Egy kontra végén viszont a Somos SE szerzett vezetést, egy baloldali beadásra Novák érkezett középen és a kapuba lőtt, 1–0. Erősen lesgyanús volt a szituáció, a Szpari játékosai szóvá is tették az asszisztensnél, hiába. Azonnal próbáltak válaszolni a mieink, és kétszer is bravúrral hárított Horváth, előbb Kostic átlövését, majd Rezes közeli próbálkozását védte a kapus. A szünetben a házigazda vezetett. A második játékrész elején nem változott a helyzet, az ellenfél térfelén járatta a labdát a Szpari, a Somos SE pedig kontrára rendezkedett be. Egy veszélyes szabadrúgás után szögletre mentettek a hazai védők, majd a sarokrúgás után lehúzta a labdát a kapus. A legnagyobb helyzet az 58. percben maradt ki, amikor egy beadás után Pölöskey szorongatott helyzetben fejelhetett, de nem sikerült egyenlíteni. A következő támadás végén viszont igen! Egy szabadrúgás után Zoran Kostic fejelte vissza a labdát a hosszú oldalról, Pölöskey Péter pedig közelről a kapuba lőtt, 1–1. Támadásban maradt a Szpari, Kostic kétszer is veszélyeztetett, Harsányi pedig 18 méterről lőtt, a labda alig ment el a jobb felső sarok mellett. A hajrá előtt megfogyatkozott a Somos SE, a gólszerző Novák második sárga lapját is begyűjtötte, így a játékvezető kiállította. A Szparinak tíz perce maradt, hogy kihasználja az emberelőnyt. Ez sikerült is! Rezes László ívelte középre a labdát, Pölöskey Péter pedig a kapuba fejelt a 88. percben, 1–2! A Nyíregyháza a második félidőben sokat tett a sikerért, fordított, és megérdemelten győzött.

Mátyus János vezetőedző: – Az első félidőben nem tudtuk a pálya minősége miatt azt játszani, amit valójában tudunk. A szünetben ezért azt kértem a játékosoktól, hogy harcmodort váltsunk, és tőlünk szokatlanul szélről íveljük be középre a labdákat. A játékosaim maradéktalanul betartották, amit kértem, és meglett az eredménye is. Nagyon boldog vagyok, a győzelem mellett azért is, mert hátrányba kerülve is volt tartásunk és erőnk fordítani a nehéz körülmények ellenére is.

Dankó László