Hatodik hely a bajnokságban

A negyedik mérkőzés következett az ötödik helyért vívott párharc során a Fatum Nyíregyháza és az Újpest között. 

A mérkőzés elején felváltva estek a pontok, és bár 6-7-nél még a mieink vezettek, két labdamenettel később már az Újpestnél volt az előny. Féltávnál három pontra nőtt a hátrány, de szívósan küzdöttek a mieink, és csökkentettek a különbségen. 21-20-al indult a végjáték, de nagy labdamenetek után a hazaiak jól blokkoltak, és játszmalabdákhoz jutottak, ám kettőt is sikerült hárítani. A harmadikat viszont értékesítette az UTE, így nyerték a játékrészt. 

A második szett remekül indult, 5-2-re vezetett a Fatum, de Whitney jó nyitásokkal egyenlített. Nina Kocic válaszolt, újból előnyhöz juttatva a Nyíregyházát. 16-17-nél viszont jött egy hullámvölgy, és egy 4-0-s rohammal fordított az Újpest, így a hajrát már ők kezdhették jobb helyzetből, és végül megnyerték ezt a játszmát is. 

A folytatásban is hullámzó volt a játék mindkét oldalon. Hol a házigazdának, hol a mieinknek voltak jobb periódusai. 11-9-nél időt kért Adrian Chylinski ami használt, és 12-12-nél utolérte az Újpestet a Nyíregyháza, majd Asly Antivero ütéseivel a vezetést is sikerült átvenni. Valerin Carabali is többször villant, és 14-19-nél öt ponttal vezettünk. Öt szettlabdája is volt a csapatnak, de nem sikerült élni velük, jó szervákkal fordítottak a lilák, és megnyerték a mérkőzést, így ők végeztek az ötödik helyen, a Fatum Nyíregyháza pedig a 6. helyen zárta a bajnokságot.  

UTE - Fatum Nyíregyháza 3-0 (22, 21, 24)

UTE: Milanova 14, Kilyénfalvi 7, Kindelan 12, Whitney 16, Ambrosio 2, Moreno 4

Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Sziládi 1, Zólyomi 1 

Vezetőedző: Horváth András.

Nyíregyháza: Carabali 12, Galvao 2, Jeremic 4, Nagy S.3, Kocic 18, Szabó L. 3

Csere: Tóth F. (liberó), Farkas G., Antivero 5

Vezetőedző: Adrian Chylisnki.