Hatházi Dóra az EB-re készül, Szurovcsják Ivett számára az olimpia a cél

Hatházi Dóra is indulhat az úszó Európa-bajnokságon. A nyíregyházi versenyző bekerült a válogatottba, és több számban is rajthoz állhat Budapesten. Szurovcsják Ivett számára az olimpiai kerettagság lehet a cél. 

Nem sikerült rosszul az országos bajnokság a nyíregyházi úszók számára. Különösen Szurovcsják Ivett volt eredményes, aki két számban is bronzérmet szerzett, az időeredménnyel azonban nem volt elégedett. Mint később kiderült, már lappangott benne a koronavírus, bár akkor a teszt még nem mutatta ki, az OB után viszont nagyon legyengült. Ő így kimaradt az EB keretből, Hatházi Dóra viszont három számban is rajtkőre léphet a hazai rendezésű kontinensviadalon. 

- A szövetségi kapitánnyal egyeztetve Dóri 100 és 200 méter pillangón indul, és tagja a 4x100 méteres mix váltónak is, ő ússza a pillangót. Amennyiben a döntőbe jut a csapat, akkor is Dóri marad a pillangó úszó a tervek szerint - mondta Urbin Tamás vezetőedző. 

Hatházi Dóra május elsején Törökországba utazhat edzőtáborba, ahol ideális körülmények között készülhetnek az Európa-bajnokságra. A hétvégén rá Debrecenben is vár egy verseny, a Hajós Alfréd Kupán. Itt 40 nyíregyházi sportoló indul, Hatházi Dóra pedig 50 és 400 méter között minden távon rajthoz áll. Szurovcsják Ivett a betegsége miatt bár lemarad az EB-ről, maradt esélye arra, hogy kijusson az olimpiára. 100 méter mellen jelenleg csak „B” szintes magyar sportoló van, és amennyiben itt Ivett rendelkezne a legjobb időeredménnyel, akkor ő utazhatna. Az utolsó kvalifikációs versenyt június elején rendezik, ahol teljesíthető mindez.