Hatból hat - ismét nyert a Szpari
A hatodik fordulót rendezték a labdarúgó NB-III-ban. A Nyíregyháza Spartacus a Ceglédet fogadta.

 Napra pontosan 55 évvel ezelőtt találkozott bajnoki mérkőzésen először egymással a Szpari és a Cegléd. Akkor 0-0 lett a végeredmény. Most az NB-III-ban mérkőzött a két csapat, az eddigi mérleg 6 nyíregyházi győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség volt.

Nyíregyháza Spartacus - Cegléd 4-2 (3-0)

Városi Stadion, 1400 néző

Jv: Nagy Róbert ( Galán, Berényi)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Törtei, Farkas - Abdouraman (Csorba 56.p), Zofcák, Ramos (Ács 72.p) - Kostic, Rezes (Kapacina 85.p), Pölöskey

vezetőedző: Mátyus János

Cegléd: Verebélyi - Buczkó, Makrai, Farkas V, Farkas A, Sánta, Markó, Csordás, Szkunc, Peres, Pozsár

vezetőedző: Varga Attila

A Szpari kezdte a mérkőzést, és az 5. percben egy szép jobb oldali támadás végén Kostic labdáját mentették szögletre a vendégek. A 7. percben jött a vezetés, egy labdaszerzés után Luis Ramos ívelt középre, és Pölöskey Péter a kapuba fejelt, 1-0 ! A 11. percben újabb Szpari gól. Egy beadás után Rezes László kapott jó labdát, és a kapuba passzolt középről, 2-0, nagyszerűen kezdett a Nyíregyháza. Támadásban maradt a Szpari, Kostic elől megint csak szögletre tudtak menteni a ceglédiek, a sarokrúgás után pedig Ramos, majd Kostic lőtt kapásből, Verebélyi védett. A másik oldalon Szkunc próbálkozott távolról, alig ment mellé lövése. A 20. percben remek támadás, Pölöskey-Rezes-Farkas volt a labda útja, majd egy csel után Kostic lőtt, a kapus bravúrral hárított. Aztán hatalmas ziccer, egy csel után Pölöskey tálalt Zofcák elé, utóbbi estében közelről fölé lőtt. Az első félórában jól játszott a Spartacus, irányította a meccset, és megérdemelten vezetett. A 35. percben újabb ziccer, Pölöskey lépett ki, lövését azonban fogta Verebélyi. Két perccel később már nem hibázott Pölöskey Péter, ismét kilépett, és elgurította a labdát a kapus mellett, 3-0. A 43. percben Zofcák végzett el szabadrúgást, és alig csavart fölé. Az első félidőben több gól nem esett, magabiztosan vezetett a Szpari.

További képekért - a gólban gazdag mérkőzésről - kattintson a képre! (Fotó: Trifonov Éva.)

A második félidő egy Szkunc lövéssel indult, de elkerülte a labda a kaput. Az 55. percben Szokol 26 méterről lőtt kapura, a felső lécet találta el. Pölöskey is hasonlóval próbálkozott csak 30 méterről, alig ment fölé a labda. A 73. percben újabb gólt szerzett a Szpari. Rezes László lépett ki a leshatárról, majd önzetlenül Csorba Szabolcs elé passzolt, aki kicselezve a kapust a kapuba lőtt, 4-0. A gól után Zofcák végezhetett el szabadrúgást, de mellé csavart 25 méterről. A 81. percben váratlanul szépített a Cegléd. Pozsár esett el a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, Rubust pedig kiállította. A 11-est Markó értékesítette, 4-1. A szépítés után Szkunc próbálkozott, de Ovszijenko fogta a távoli lövést. A 88. percben újabb 11-est kaptak a vendégek, ezúttal kezezést látott a játékvezető. Ezt a büntetőt is Markó értékesítette, 4-2. A 91. percben megfogyatkozott a Cegléd is. Peres rúgta meg Kosticot, őt is kiállította a játékvezető. Az eredmény nem változott, a Nyíregyháza hatodik meccsét is megnyerte.

Mátyus János: Az első félidőben fantasztikusan játszottunk, a másodikban ezt nem tudtuk megismételni, de hatodik meccsünkön hatodszor győztünk. Sajnálom Rubus Tamás kiállítását, mert szinte biztosan nem számíthatok rá a következő meccsen.

Dankó László