Határtalan tudomány címmel rendeztek konferenciát a Nyíregyházi Egyetemen

A Nyíregyházi Egyetemen rendezték meg a Határtalan tudomány – a Magyar Nemzeti Bank szerepe a közgazdászképzés fejlesztésében című konferenciát. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen a közelmúltban a nyíregyházi felsőoktatási intézménnyel is kialakították az együttműködést. Dr. Dubéczi Zoltán a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója hangsúlyozta, hosszú évek óta próbálják segíteni a magyar közgazdasági és gazdálkodástudományi képzés színvonalának az emelését. Programjaikat egyetemi partnereikkel együtt valósítják meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Bemutatták az MNB Oktatási Klubját is, amelyet azért hoztak létre, hogy a különböző programokban résztvevő oktatók, ösztöndíjasok és hallgatók egy platformon is tudjanak szerveződni, találkozni.

MNB támogatások

Vargáné Bosnyák Ildikó főiskolai tanár elmondta, a Magyar Nemzeti Bankkal való együttműködés fontos elem a Nyíregyházi Egyetem életében, lehetőség és egyben kihívás is. A támogatási szerződésben rögzítettek alapján támogatják a Gazdálkodástudományi Intézethez kapcsolódó kutatásokat és továbbképzéseket.

A konferencián jelképesen átadták az MNB speciális ösztöndíjait is. Harminc egyetemi hallgató tanulmányi eredménye és közösségi munkája alapján egy tanéven keresztül havonta 20 ezer forintos támogatást kap.

 

Szoboszlai Tibor