Határtalan élmények – Programok között a városnézés, LEGO gyár és Nyíregyházi Állatpark

Első nap este az érkezésükkor a programban résztvevő tanárok fogadták őket a szállásukon.

Második napon ellátogattak iskolánkba, ahol rövid bemutatók keretein belül megismerhették az iskola-, szakmatörténetét, majd bemutatkozott osztályunk is. Csekély ajándékkal kedveskedtünk nekik. A megismerkedés után kisebb csoportokban körbe jártuk az iskolát és kiállításait. Délután az OTP Fáy András programján vehettek részt, ami egy rövid bemutató volt az ott folyó interaktív oktatásról. Ezt követően egy rövid városnézés következett, ahol a város történelmét és a híresebb emlékműveket ismerhették meg. Mindenki új ismeretekre tett szert. Este a szabadprogram során, a rossz idő ellenére is jól szórakoztunk. Már ekkor új barátságok köttettek.

A hét közepén a fővárosba látogattunk el. A Budai Várral vette kezdetét kirándulásunk, melyet a Mátyás templom és a Halászbástya követett. Természetesen a Hősök tere sem maradhatott ki. A kirándulás során nagyon összehangolódtunk. A napot a visszaút előtt egy esti hajókirándulással zártuk.

Csütörtök délelőtt a LEGO helyi gyárába látogathattak el, ahol megismerkedtek a gyártási folyamatokkal, délután pedig a vendéglátó osztály nagy része is csatlakozott hozzájuk a Nyíregyházi Állatpark látogatásában. A rövid idő ellenére sok mindent sikerült megtekinteni, majd a városközpontban szabadprogram volt. Este még mielőtt visszamentek a szállásra elbúcsúztak és megköszönték a vendéglátást.

Pénteken kora reggel indultak haza.

Mindkét osztály nagyon élvezte a programokat, habár kevés időt tölthettünk együtt. Nagyon várjuk, hogy áprilisban újra találkozzunk, immár az ő településükön. Ez a program felejthetetlen élményeket nyújtott nekünk.

 

Róka Bettina és Varga Imola, 11. B osztályos tanulók