Hatalmas pofon - kikapott Siófokon a Nyíregyháza Spartacus a bajnokságban

Idegenben játszott a szerdai fordulóban a Nyíregyháza Spartacus. A csapat az elmúlt hét meccséből mindössze egyet veszítő Siófok vendége volt. 

BFC Siófok - Nyíregyháza Spartacus FC 6-1 (1-0)

Siófok 

Jv: Dolnegó Bálint (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)

Siófok: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A.(Németh 66.), Réti – Szakály D., Magasföldi (Balogh 55.), György (Bencze a szünetben) – Horváth P.

vezetőedző: Gál István 

Nyíregyháza Spartacus: Jova - Talabér, Fodor, Pejovic, Svedyuk - Kártik (Szekszárdi 67.), Végső, Csilus Á., Starosta (Motkó 36.) - Hornyák, Tóth B. (Ötvös 53.)

vezetőedző: Zoran Spisljak 

Gólszerző: Horváth P. 17., 65. – az elsőt 11-esből, Hornyák 48. – öngól, Magasföldi 54., Szakály D. 73. – 11-esből, Balogh B. 91. ill. Talabér 69. 

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek lehetőségek nélkül, a Szpari birtokolta többet a labdát. Az első nagy helyzet a mieink előtt adódott az 5. percben, egy beadás után Tóth B. fejelt Hornyákhoz, aki 14 méterről lőtt, de a blokkról kipattant a labda. A 10. percben két szögletet végezhetett el egymás után a csapat, de tisztáztak a hazai védők. Bátran játszott a Spartacus, és a 13. percben Hornyák labdájával Svedyuk lépett ki, 16 méteres lövését hárította a siófoki kapus. A szöglet után Pejovic fejelt, de nem sikerült megszerezni a vezetést. A 17. percben viszont sikerült mindez a Siófoknak, Jova ütközött a 16-oson belül az egyik hazai támadóval, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Horváth P. értékesítette, 1-0.

Próbált gyorsan egyenlíteni a Nyíregyháza, és meg is voltak a helyzetek. Egy beadás után Tóth B. az ötösről a kapus ölébe fejelte a labdát, majd Csilus beadását követően Kártik csúsztatott a rövid oldalon, de hárított a hálóőr. Kiegyenlített lett a játék, a kapuk a folytatásban nem forogtak veszélyben. A 36. percben cserélni kellett, Starosta sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, Motkó érkezett a helyére. A 41. percben egy szabadrúgás után kerülte el a labda a hazai kaput, maradt az 1-0. Az első félidő hosszabbításában a 16-os vonaláról Talabér végezhetett el szabadrúgást, de a sorfalba lőtt, így bár több helyzete volt a Nyíregyházának, a szünetben egy büntetőből szerzett góllal a Siófok vezetett.

Rosszul kezdődött a második félidő, a 47. percben egy szabálytalanság után Pejovic reklamált, akit kiállított a játékvezető. A 20 méteres oldalszabadrúgás után Hornyák fején változtatott irányt a labda, és a kapuba pattant, 2-0. Az 51. percben nagy helyzet, Hornyák lépett ki, eltolta a labdát a kapus mellett, aki bravúrral az utolsó pillanatban még hozzáért a labdához, így nem sikerült szépíteni. Az 54. percben megszerezte harmadik találatát a Siófok, egy beadásnál Magasföldi emelkedett a legmagasabbra és a kapuba fejelt, 3-0. A létszámfölényben játszó hazaiak a folytatásban több veszélyes támadást vezettek, és szögleteket rúghattak. A 65. percben megszerezték a negyedik góljukat, egy labdaszerzés után Horváth P. 22 méterről a kapuba lőtt, 4-0. A 69. percben sikerült a szépítés, egy szöglet után kipattant a labda, Talabér Attila pedig 10 méterről a kapuba vágta, 4-1. A 73. percben újabb büntetőt kapott a Siófok, Horváth P. fordult le a 16-oson belül majd elesett, a játvezető pedig ismét 11-est ítélt. Ezt Szakály értékesítette, 5-1. A 83. percben újabb hazai lehetőség, de Jova védett. A 91. percben a hatodik gólját is megszerezte a Siófok, egy alapvonalról visszatett labdára Balogh B. érkezett középen, és a kapuba lőtt, beállítva a 6-1-es végeredményt. 

Fotó: BFC Siófok