Három helyszínen tartottak ittasság-ellenőrzést – 200 járművet ellenőriztek

A nyíregyházi és a baktalórántházi rendőrök összesen 200 járművezetőt ellenőriztek, akik közül kettő bizonyult ittasnak.


A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. július 20-án a baktalórántházi rendőrökkel közösen ún. finn módszerrel végeztek ittasság-ellenőrzést Baktalórántháza, Levelek és Apagy településeken. A rendőrök összesen 200 járművezetőt ellenőriztek, akik közül kettő bizonyult ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően az egyik járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg a másik ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indítottak. Kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt a rendőrök egy fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, egy fővel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!


Forrás: police.hu