Hármas ikrek – Összesen több mint hét kilogrammal születtek meg a nyíregyházi babák

Hármas ikrek születtek Nyíregyházán március 1-én. Az édesanya terhességének 36. hetében adott életet a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán.

Már egyetlen gyermek születése is jelentős változásokat hoz egy család életében, ezt tudja a nyíregyházi Pálvölgyi-Szekeres Renáta is, akinek hármas ikrei születtek március elsején. A kistestvéreket a hároméves Sára várja már otthon. László, Róza és Luca érkezése bár átrendezi majd a család mindennapjait, a szülők boldogan fogadják az új kihívásokat.

„Amikor megtudtuk, hogy hárman érkeznek, az egy vegyes érzelmekkel teli pillanat volt, egyrészről nagyon örültünk, hogy kisbabánk lesz, egyszerre 3, viszont azért az félelemmel teli érzés volt, mert már van egy kislányunk, Sára, aki most lesz 3 éves. Nem tudtuk, hogy hogy fog osztódni a figyelem és minden egyéb, ami egy kistestvér, vagyis most itt 3 baba érkezésével igazából ez jár. Szerencsések vagyunk, mert a család mind a 2 oldalról teljes mértékben mellettünk van és segítenek” – nyilatkozta Pálvölgyi-Szekeres Renáta, az ikrek anyukája.

A kismama terhessége alatt kiemelkedő orvosi figyelmet kapott, ami hozzájárult ahhoz, hogy mindhárom baba egészségesen és az ikrekhez képest nagy súllyal jöjjön világra. Az osztályvezető főorvos úgy nyilatkozott, nem gyakori, hogy hármas ikrek születnek Nyíregyházán.

„Ha azt számoljuk, hogy hány születésünk van nemcsak itt, hanem az egész megyében, akkor körülbelül évente 1, illetve kétévente 3 hármas iker szokott születni. Amiben ez nagyon szép teljesítmény – ha szabad így mondani, teljesen az anyukának kell gratulálni –, hogy el tudta vinni az egész terhességét a 36. héten túlra, ami általában nem szokott bekövetkezni hármas ikreknél. Azért sok probléma van. Akár nekünk megindítani, akár beindul egy koraszülés gyanánt, és itt a 3 gyereknek az összsúlya több mint 7 kiló. Tehát ez egy külön öröm számukra, és láthatták is, nagyon jól érzi magát, teljesen ki van virulva. Hogy ez létre tudod jönni, 3 dolognak köszönhette. Egyik az, hogy van egy jó genetikája, ezt akarta és ő végigcsinálta. A másik az, hogy nagyon szépen betartotta az utasításokat, és a terhességének az utolsó pár hetét gyakorlatilag itt töltötte bent, egy nagyon szoros ellenőrzés mellett és mindent, amit lehetett, azért megcsináltunk érte” – hangsúlyozta dr. Pap Károly, a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

A szakemberek szerepe és odafigyelése kiemelkedő fontossággal bírt a terhesség idején, illetve nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egészségesen jöhettek világra a csecsemők. A tervek szerint a nyíregyházi család a napokban hazatérhet otthonukba.