Harmadszor a döntőben idén

 Nem akárkit győzött le Fucsovics Márton szombaton délután. Jevgenyij Donszkoj ugyanis azon két teniszező egyike, aki idén felülmúlta Roger Federert, méghozzá ő vette el a 18-szoros Grand Slam-győztes ezévi veretlenségét, Dubaiban, az első fordulóban. 
Marcinak  ilkley-i lesz a tizenegyedik fináléja, az eddigi tízből hármat nyert meg, legutóbb három hete az olaszországi Vicenzában. Ezúttal két meccset is kellett vívnia, mival az eső miatt a pénteki negyeddöntőt is szombatra halasztották, de ez nem zavarta meg a nyíregyházi játékost. 

ATP-CHALLENGER TORNA, ILKLEY (127 000 euró, fű)

NEGYEDDÖNTŐ

Fucsovics–Clarke (brit) 6:3, 6:4

ELŐDÖNTŐ
Fucsovics–Donszkoj (orosz, 3.) 7:5, 7:6 (7–3)

„A két meccset lendületből játszottam, szerencsére egyetlen szettet sem vesztettem, így nem vett ki belőlem túl sok energiát a szombati nap – mondta a szurkolói honlapjának Fucsovics Márton, aki a péntekről elhalasztott negyeddöntőjét, majd az elődöntőt is megnyerte néhány óra leforgása alatt. – Kettejük közül különösen a top százas Donszkoj számít remek teniszezőnek, nemcsak Federer, hanem én is kaptam már ki tőle korábban, most sikerült visszavágnom. Különösen nagy dolog, hogy a szombaton játszott négy szettemből hármat is brékkel tudtam lezárni, és a negyedikhez is közel álltam, hiszen a Donszkoj elleni második felvonásban is volt meccslabdám öt négyes vezetésemnél. Ekkor azonban jól szervált az ellenfél, de mivel nekem is jól ment a játék, a tie-breakben sikerült felülkerekednem. A döntőben is mindent beleadok, egyelőre még nem Wimbledon foglalkoztat, hanem a vasárnapi finálé. Alex Bolt ranglistahelyezése csalóka, játszottam már vele kétszer is, nehéz mérkőzésre számítok. A meccs után pedig vonattal utazunk át Londonba, ahol hétfőn vagy kedden kezdem meg a wimbledoni selejtezőt.”

DL