Happy Bears Day – Nagy sikert aratott a Nemzetközi Medve Nap a Nyíregyházi Állatparkban
Május 5-én, vasárnap zajlott a Nyíregyházi Állatparkban a Nemzetközi Medve Nap, a „Happy Bears Day”.

A tematikus nap célja az volt, hogy minél többet megtudjanak a résztvevők a világon élő medvefajokról.

Mindenki hallott már a jegesmedvéről, a barnamedvéről vagy az óriáspandáról, de kevesen tudják, hogy 8 medvefaj él a világon.
A Nyíregyházi Állatpark az országban egyedülálló módon 3 medvefajt tart: a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét.

Ráadásul az európai medve tanácsadó testület tagjai is vagyunk, így szívügyünk hogy minél többet megtudjanak látogatóink a medvefélékről. Az külön öröm volt, hogy azok az európai medvetartó helyek, melyek szintén megrendezték ezt a napot, a Nyíregyházi Állatpark oktatási tematikáját és szemléltetői eszközeit használták, melyeket Soós Noémi, a park grafikusa tervezett.

– árulta el Révészné Petró Zsuzsa.

A Medve Nap keretében játékos formában ismerkedtek meg a látogatók a macikkal: voltak látványetetések, vetélkedők, kézműves sarok, de a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő mesekönyvének - a Medvés Könyvnek – a szerzőivel is találkozhattak az érdeklődők. A program zárásaként Dr. Biácsi Alexandra, a park állatorvosa osztotta meg tapasztalatait, az Ázsiában élő medvefajok veszélyeztetettségéről, hiszen az illegális medveepe kereskedelem miatt több medvefaj veszélyben van.

Ezen a napon minden a medvékről szólt; a botanika rajongói láthattak medvetalp kaktuszokat, de az állatpark területén található Bambusz Étteremben volt medvehagymával ízesített menü és medvehagymás pogácsa is, a FagyiZookban pedig macifagyi.

Emellett volt mézkóstolás és méhészeti bemutató, valamint ingyenes macis csillámtetkót is kérhettek az érdeklődők. A maci nap nem csak bocsoknak szólt, a család minden tagjának kellemes kikapcsolódást nyújtott a „Boldog Maci Nap”.

 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Fotók: Kohut Árpád

Kapcsolódó galéria

Nemzetközi Medve Nap a Nyíregyházi Állatparkban