Hamarosan megnyílik az állati szálloda

Már a helyükön vannak a berendezési tárgyak is Magyarország egyik legegyedibbnek ígérkezõ szálláshelyén, a Pangea Hotelben, és a testõrség is felállt: egy öt méter magas T-Rex vigyázza a jövõben a négycsillagos épületet és az ott megpihenõ vendégeket is.


Már csak néhány hét és fogadhatja elsõ vendégeit a Modern Városok Programnak köszönhetõen, a több mint 1,6 milliárd forintból épülõ Pangea Ökocentrum és Szálloda. A konferencia- és oktatóközpontot is magában foglaló létesítményben harmincnyolc, állatokról „mintázott” szállodai szobát alakítottak ki, amelyek már elõfoglalhatók, augusztustól pedig az elsõ vendégeket is fogadja. A hivatalos átadás azonban szeptember 5-én várható. Jelenleg a mûszaki átadás-átvétel zajlik.

Gajdos László, az állatpark igazgatója elmondta, szeretnék egy ökológiai, õsi hangulatú, Föld körüli utazásra meginvitálni az itt megszálló vendégeket. Erre utal a szálloda neve is: Pangeának ugyanis a szuperkontinenst nevezték, amelybõl késõbb kivált minden mai kontinens és így a néhány százmillió évvel ezelõtt élt õsállatok, például a dinoszauruszok is több földrészre kerültek. Ennek apropóján egy közel 5 méter magas Tyrannosaurus Rexet állítottak fel a szálloda elé, de a Pangea udvarában található játszóteret is dinoszauruszok ékesítik.

 

Hatalmas szobor a hallban

 

A hotel minden szobáját más-más állatról nevezték el és a névhez alkalmazkodik a helyiség berendezése, kialakítása is – fogalmazott Gajdos László, az állatpark igazgatója. Hozzátette, a hallban egy különleges életfát is kialakítottak, ami egyébként a szálloda belsõ fõ eleme lesz. A hatalmas szobor bemutatja a térség egykor élt és még ma is élõ élõvilágát. Ezzel az a céljuk, hogy közelebb hozzák a vendégekhez azt az ökológiai környezetet, amiben most élünk.

 

Kivetítik az állat sziluettjét

 

– Már be vannak rendezve a szobák és kialakultak a különleges hangulatú terek is – magyarázta az igazgató. – A 2600 négyzetméter alapterületû új szálloda minden szobája egy-egy állatra utal, és a névhez alkalmazkodik a helyiség berendezése, kialakítása is. Éppen ezért a vendégeknek majd nem a szobaszámot kell figyelniük, hanem az ajtó elé levetített állat sziluettjét. Lesz, aki a sünis, az oroszlános, vagy éppen a struccos szobában lakik majd.

 

Játszószoba és konferenciaterem is

 

A nyolcvan embert befogadó szállodában oktatóközpontot is kialakítottak tantermekkel és rekreációs termekkel, valamint száz férõhelyes konferenciateremmel.

További képekért kattintson a fotóra!

– Elsõsorban családokat várunk majd, de mivel sokrétû szolgáltatást nyújtunk, business vendégekre is számítunk. A Pangea Hotel a legszebb fekvésû szállodája lesz a városnak, úgy gondoljuk, hogy ilyen különleges hangulatú szálloda nincs még egy az országban sem.

 

Stílust képvisel

 

Az igazgató hozzátette, felállt a hotel csapata is – húszfõs személyzet –, és az értékesítés is nagy erõkkel dolgozik.

– Nagyon profi, de fiatal csapatot toboroztunk. Õk a hotel megnyitásáig gyakorolnak, hiszen össze kell szokniuk. Egy különleges pangea stílust akarunk megteremteni. Kaphatók majd különleges pangea koktélok, pangea menük. Szeretnénk elérni, hogy aki nálunk száll meg, vagy iszik itt egy koktélt, esetleg csak reggelizik – mert erre is van mód –, az találkozzon egy különleges pangea stílussal is.

 

A hotel dzsungelnek is van jövõje

 

– A Hotel Dzsungel már évek óta az állatpark legsikeresebb vállalkozása. Reméljük, hogy a Pangea is ilyen sikeres lesz. A Hotel Dzsungelnek a jövõben hosszú távon is szerepet szánunk. Ez egy alacsonyabb árfekvésû, kétcsillagos szálloda, a Pangea pedig egész más vendégkört szolgál majd ki. Úgy gondolom, hogy jól kiegészítik majd egymást.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

(Fotó: Szarka Lajos)