Halmozottan sérültek sportversenye

 Babzsák dobás, kötélhúzás és akadályverseny. Csak néhány feladat azok közül, melyeket az ÉNO-kban élő fiataloknak kellett végrehajtaniuk a Megyei Sporttalálkozón. De volt csörgőlabda bemutató, kosárra dobás és helyből távolugrás is, a legnépszerűbb azonban a sorverseny. A fiatalok számára különösen fontos a sport. Ezúttal is a megye különböző pontjairól érkeztek csapatok.

- Tíz csapat érkezett a Bárczi Gusztáv Iskolába, összesen 120 fiatal vesz részt a találkozón. Tavasszal a szabadban újabb sportágakkal rendezünk egy hasonlót minden évben, akkor még többen vannak. Számukra ez egy nagy öröm, mert megtudhatják, hol tartanak a többiekhez képest – mondta Szendrei Istvánné a SZ-SZ-B Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnöke

Az eseményt a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége is támogatta. Szerették volna bemutatni azokat a sportágakat, melyeket fogyatékkal élők is űzhetnek. A nyári paralimpiának is köszönhetően nőtt az érdeklődés a sport iránt, ezt kihasználva a szövetség is igyekszik segíteni az eseményeket.

- Igyekszünk integrálni az országos sportági szakszövetségeket, eljuttatni az információkat az egyesületekhez, illetve magunk szervezünk olyan eseményeket és hozunk létre egy olyan új szövetséget, ahol az egyesületek is megjelennek. Eddig elsősorban diákokkal foglalkoztunk, most az egyesületek is képbe kerülnek – mondta Toponáry Gábor a FODISZ ügyvezető igazgatója.

A sporttalálkozón értelmileg,-látás,-hallás és -mozgássérültek,DOWN–szindrómás,halmozottan sérült, fiatalok, felnőttek vettek részt. A Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége minden évben sportgálát is szervez, ahol jutalmazzák azokat, akik eredményesek voltak.

Dankó László