Hajrá Marci! – Szurkoljunk együtt ma este a tehetséges nyíregyházi teniszezőnek

Magyar idő szerint kedd este 19 óra 30 perctől a centerpályán, az Arthur Ashe Stadionban csap össze a nyíregyházi Fucsovics Márton Novak Djokoviccsal az év utolsó Grand Slam-tornájának első fordulójában.


Fucsovics Mártont elkerülte a szerencse a hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open csütörtöki sorsolásán: a magyar játékos az első fordulóban a 13-szoros Grand Slam-bajnok szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Az év negyedik Grand Slam-tornáján a világranglistán karriercsúccsal 41. Fucsovics a talán legjobb formában lévő játékossal mérkőzhet: Djokovic júliusban nyert Wimbledonban, múlt vasárnap pedig – a fináléban Roger Federert legyőzve – Cincianntiben is diadalmaskodott, ezzel történelmet írt, elsőként nyert mind a kilenc ATP 1000-es viadalon legalább egyszer.

A szerb klasszis hatodik az aktuális rangsorban, de a torna egyik legnagyobb esélyeseként tartják számon. Korábban kétszer, 2011-ben és 2015-ben emelhette magasba a győztesnek járó trófeát New Yorkban.

Fucsovics ezzel szemben két kísérletből eddig egyszer sem tudott mérkőzést nyerni a főtáblán Flushing Meadowsban: tavaly a francia Nicolas Mahut, két éve a spanyol Nicolas Almagro búcsúztatta az első fordulóban.

Most viszont szinte biztosan a világ legnagyobb teniszarénájában, az Arthur Ashe Stadionban léphet majd pályára.


Forrás: m4sport.hu